‘DORPSCAFÉ’ heet de nieuwe single van ANCORA

Wanneer de groep Ancora terugblikt op het jaar 2016, dan doet zij dat vol tevredenheid. Dat is ook niet zo vreemd. Ze zien hun trouwe aanhang steeds meer groeien, ze mochten gouden awards in ontvangst nemen voor hun eerste twee albums en ze kregen vrijwel uitsluitend positieve reacties op de nieuwe cd/dvd Door Weer En Wind, die in augustus uitkwam.

 

Van dit derde Ancora album, dat evenals de twee voorgangers de nummer één positie behaalde in de GFK Dutch Album Top 100, kwamen al de succesvolle singles Op Het Leven en Dronken (van de liefde). De vele fans, die de groep volgen, lieten al snel na de albumrelease weten dat ook het vrolijke Dorpscafé wat hen betreft tot de potentiële singlekandidaten gerekend mocht worden. De groep sluit zich daar nu bij aan door het nummer inderdaad als nieuwe single te lanceren.

Ancora beschouwt dit liedje, waar Jan Keizer en zijn zoon Louis de tekst weer voor schreven, niet als een carnavalsnummer: “Het past absoluut bij de sfeer van carnaval en dat kun je aan de clip ook wel zien, maar dit Dorpscafé is wat ons betreft het hele jaar open hoor”.