Bijna rel om carnavalsplaat op z’n Brabants gesust

Het overkwam ze zomaar ineens: Brabanders Remko van der Steen en Teun van Esch (vormen tegenwoordig een duo onder de alias; Ransom), worden op een dag getipt door fans. Hun freestyle hit “Fistpumpin’” is in een carnavalsjasje gegoten. Nadat de heren zich zowat verslikten in hun koffie, kwam de vraag: Mag dit zomaar?

Het management van Ransom was ‘not amused’, maar de plaat was niet uitgebracht en alleen op Youtube te zien. Argwanend werd in de gaten gehouden wat de track zou gaan doen.

Zich van geen kwaad bewust, hadden Andrej Mioc, Robbert van de Ven en Thomas de Groot van een van hun favoriete tracks een carnavalsversie gemaakt. Enthousiasme stond voorop, en onder de naam “Duo Och Gèrum” (opvallend voor een act met 3 personen!) werd het plan gesmeed de plaat uit te brengen om vervolgens dé hit te worden in café de Sok in Schijndel.

Het platenlabel ging met de release aan de gang, en had met wat vragen binnen no-time de mannen van Ransom aan de lijn. Na uitleg reageerden zij direct enthousiast: “Wat is er nou eigenlijk mooier dan een ode aan ONZE eigen hit?” Zo werd besloten om samen met de heren van Duo Och Gèrum in café de Sok in Schijndel af te spreken en de achterliggende gedachte van de plaat door te spreken. Onder het genot van een drankje gaven Remko en Teun hun goedkeuring, en werd het nog een lange, lange en gezellige avond.

Het kan dus nog gewoon in Brabant: Niet de confrontatie opzoeken, maar samen een leuke oplossing vinden!