Bankier maakt carnavalsplaat!

Toen een succesvolle bankier gedurende de zomervakantie van het afgelopen jaar een refrein in zijn hoofd kreeg, en dat aan zijn zus liet horen, had hij al meteen het gevoel: “Dit zou wel eens een echte carnavalskraker kunnen worden”. Het feit dat zijn zus nogal terughoudend reageerde, moest wel te wijten zijn aan het feit dat ze “van boven de rivieren was”.

 

Dus ze kon zich natuurlijk moeilijk voorstellen er mensen zouden meezingen of zelfs een polonaise in zouden zetten. Maar: ze had dan ook nog nooit een echte carnaval meegemaakt!

De bankier gaf niet op, en daagde zijn zus uit om tijdens haar hockey training de carnavalskraker twee maal achtereen door de speakers over het veld te laten schallen, om zo te kijken of de melodie en het “refrein-met-een-knipoog” zouden blijven hangen. Na enige aarzeling nam ze de uitdaging aan. Een week later belde ze enthousiast haar broer: “On-ge-lofelijk. Er werd zelfs positief gereageerd!”

De bankier wist genoeg. Samen met het team van Strictly Music is hij de studio in gegaan. Nog NET op tijd voor de carnaval van 2017 is het gelukt om een echte carnavalskraker “met een knipoog” te produceren. Helaas net wat laat voor de verkiezingen voor beste carnavalstrack, maar dat mag de pret niet drukken. Opvallen doet de hit “Oh Mien” zondermeer toch wel.

De carnavals experts zijn het er over eens: Zo opvallend komen ze maar zelden voorbij. Voor volgend jaar is de bankier al druk bezig een nieuwe kraker te schrijven. Want zeg nou zelf: Een carrière als carnavals artiest is toch het mooiste wat er is?