100% NL Awards.

Gisteren waren de 100%NL Awards in de A9 Studio’s te Uitgeest. Dit jaar zijn O’G3NE, Marco Borsato, Kensington, Miss Montreal, Maan, Sam Feldt en Lucas & Steve ft. Wulf door de luisteraars gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards.

 

De prijzen werden uitgereikt door o.a. Bertie Steur (winnares van Expeditie Robinson), Rico Verhoeven, Buddy Vedder en Robin Martens (winnaars Dance Dance Dance uit GTST). Er waren optredens van Diggy Dex & Paul de Munnik, Sam Feldt, O’G3NE en Nick & Simon.

 
Verslag en foto van 100%.NL ;

 
En de Zangeres(sen) van het Jaar zijn…
Woehoe! Geen Zangeres maar Zangeressen van het Jaar! De meiden van O’G3NE gaan er dit jaar met de ‘Zangeres van het Jaar’ 100% NL Award er vandoor! Nietsvermoedend werden ze door Lars verrast terwijl ze net hun drankje aan het nuttigen waren! Dit is trouwens niet de eerste prijs die de dames krijgen…Eerder dit jaar ontvingen de zusjes al een award voor Muziekmoment van het Jaar voor hun cover ‘Clown’. In mei gaan ze naar het Eurovisie Songfestival en vertegenwoordigen ze Nederland.

Marco Borsato is Zanger van het Jaar!
Marco Borsato is wederom uitgeroepen tot ‘Zanger van het Jaar’ bij de 100% NL Awards! Hij wist Dotan, Douwe Bob, Guus Meeuwis en Nick & Simon te verslaan!
Het blijkt dat Marco een favoriet is bij de luisteraar, want vorig jaar won hij ook al twee prijzen: Album van het Jaar en ook toen was hij Zanger van het Jaar!
Miss Montreal heeft het Album van het Jaar!
Een goed begin van het jaar voor Miss Montreal! Don’t Wake Me up wint de titel ‘Album van het Jaar’! De zangeres heeft hiermee de albums van André Hazes, Jan Smit, Nielson en O’G3NE achter haar gelaten.De zangeres viel vorige jaar ook al in de prijzen: Zangeres van het Jaar!
Maan is Doorbraak van het Jaar
Ze had het zo gehoopt, die Maan! En haar wensen zijn uitgekomen… want ze is zojuist uitgroep tot Doorbraak van het Jaar!
De zangers won vorig jaar The Voice of Holland! Daarna kwam haar carriere in een stroomversnelling. Onlangs liet ze haar nieuwe nummer nog horen bij het talentenprogramma: Someone That I Never Knew! Een prachtige ballad…
Band van het Jaar: Kensington!
Helaas niet aanwezig… maarrrrr wel gewonnen: De Utrechtse band Kensington wint dit jaar Band van het Jaar! In deze categorie waren ook BLOF, Kensington, Racoon, The Common Linnets en de 3J’s genomineerd.Ook vorig jaar pakte Kensington de Band van het Jaar-award Eerder dit jaar werd de band al verrast met een platina plaat voor hun album Control, die meer dan veertigduizend keer is verkocht.
En de laatste 100% NL Award van de avond gaat naar…
Dit jaar gaan Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf er vandoor met de 100% NL Award ‘Hit van het Jaar’: Summer On You! De zomerse hit pakte meer stemmen dan onder andere Ali B, Marco Borsato en Kensington. De 23-jarige Sam Feldt werd bekend met zijn remix van Show Me Love van Robin S. Inmiddels bestormt hij de hitlijsten met zijn muziek, waaronder dus de Summer On You!