Zanger LA The Voices ernstig ziek.

Door zijn wilde manen werd PETER STRYKES (59) het meest opvallende lid van GORDON’s mannengroep LA The Voices. De mannen timmeren nog steeds aan de weg, maar zitten nu even thuis door de ernstige ziekte van de rockster. Hem wachten bestralingen en chemo, die hem waarschijnlijk zijn beroemde kapsel gaat kosten…

Juist de dag waarop PETER STRYKES, met zijn lange manen misschien wel het bekendste lid van GORDON’s mannengroep LA The Voices , met de originele bezetting ging repeteren voor de afscheidsconcerten van de oprichter, werd voor hem een bijzonder emotionele.

Niet eens vanwege het weerzien van de groep met de man die hen bijéén bracht, maar door het bericht dat hij die ochtend in het ziekenhuis kreeg. Peter, die in april zestig wordt, lijdt aan een bijzondere vorm van kanker die zingen voorlopig onmogelijk maakt en die behandeld dient te worden met zware chemo en reeksen bestralingen.

Hoe verwerk je zoiets?

,,Ja, dat was een bijzondere dag. ’s Morgens dát horen en ’s middags leuk doen met de jongens. Maar meteen had ik ook te horen gekregen dat de behandeling pas op de eerste dag van het nieuwe jaar zou beginnen, dus er was niet de noodzaak om het meteen aan de anderen te vertellen. Onze optredens met Gordon in het Concertgebouw, en de anderen ook, konden nog wel een paar weken doorgaan. Ik heb het eerst ROY verteld, iets later de anderen en natuurlijk ook aan Gordon.’

Bron De Telegraaf