Organisatie Zwarte Cross maakt eerste namen bekend.

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de eerste namen van het programma voor de 21-ste editie bekendgemaakt.  Onder andere Kenny B, Wolfmother uit Australië, Dan Baird and Homemade Sin uit de Verenigde Staten, Rowwen Hèze en oud-profvoetballer Björn van der Doelen treden op.

 

In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 250 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden. Naast de verschillende stuntteams en het programma op en langs de crossbaan. Vorig jaar verkocht de Zwarte Cross volledig uit en trok 220.000 mensen naar het Achterhoekse Lichtenvoorde.

De Zwarte Cross 2017 is dit jaar van 13 tot en met 16 juli. De voorverkoop is begonnen en op dit moment zijn alleen de dagkaarten voor de vrijdag nog beschikbaar. Alle andere kaarten zijn uitverkocht.

 

Legpuzzel van 31 podia

Voor de programmeurs van de 31 verschillende podia is de tijd weer aangebroken om de enorme legpuzzel die het Zwarte Cross programma is weer in elkaar te zetten. Originaliteit en sfeer zijn de belangrijkste elementen van de Zwarte Cross. De programmeurs kiezen er voor om

Kenny B niet op het hoofdpodium voor 40.000 mensen op te laten treden, maar juist in de intieme Reggaeweide.