Nieuwe single voor zangeres ELLEN JANNINK

Zaal Ripperda in het Overijsselse Den Nul was gisteren het decor voor de feestelijke presentatie van ‘De weg naar jouw hart’, de nieuwe single van Ellen Jannink. Een nieuwe mijlpaal in de carrière van de sympathieke zangeres uit Den Nul. Vandaag volgt de landelijke presentatie.


Al van jongs af aan staat het leven van Ellen Jannink in het teken van zingen en muziek. Begonnen in de pop rock coverband ‘Asylum’, trad ze regelmatig op en was ze onder meer te gast bij RTV Oost en radio Veronica. Na ruim tien jaar ‘Asylum’ besloot Ellen zich helemaal te richten op haar gezin. Optreden deed ze uitsluitend bij bijzondere gelegenheden in diverse samenstellingen en met diverse andere artiesten. Zo stond Ellen in 2008 en 2011 op het podium van de ‘IJsselproms’ in Olst: een groot muzikaal evenement. Begeleidt door een groots orkest van honderd musici, een band, een koor en verschillende dansers en solisten, trad Ellen Jannink solo op en zong ze tevens een duet met Sabine Uitslag van de band Spinrock.

In 2011 begon Ellen, samen met muzikale vrienden, de pop rock coverband ‘Averell D’. In deze band zingt ze tot op heden met veel plezier Top100- nummers en poprock uit de jaren ’60 t/m nu. Daarnaast zong Ellen, tot medio 2016, in de akoestische formatie ‘MaePure’. Na een optreden in ‘De Sterrenshow’, gepresenteerd door Willie Oosterhuis, werd Ellen meerdere keren gevraagd als solozangeres, met in mei 2016 een eerste solo-single, ‘Geef het maar toe’ als tastbaar resultaat. Geproduceerd door Edwin van Hoevelaak en opgenomen in de Rooftopstudio’s te Holten. Tal van omroepen, waaronder diverse regionale zenders zoals RTV Oost, RADIONL en zelfs 3FM, besteedden aandacht aan Ellen’s nieuwe single.

Gisteren (foto) verscheen de single ‘De weg naar jouw hart’ en is, evenals ‘Geef het maar toe’ geproduceerd door Edwin van Hoevelaak (bekend van onder meer Nick en Simon en Wolter Kroes). Naast een optreden van Ellen zijn er te gast Harten 10, De Ruige Rita’s en Marco ten Kate.

Vandaag is de landelijke presentatie en is Ellen live te gast bij RADIONL.
Kijk ook op www.ellenjannink.nl