Ben van Hoof’s nieuwe single ‘recht uit t hart geschreven en gezongen’

Liefst 11 jaar traden zij op; “Gebroeders Neus”. Het duo, bestaande uit de broers Ron en Ben van Hoof (Artiestennaam BenooZ), mag dan misschien niet meer samen op de podia te vinden zijn, achter de schermen werken zij wel gezamenlijk aan beider solocarrières. Ron heeft inmiddels twee singles op zijn naam staan en nu treedt Ben in zijn voetsporen.

 

Die laatste heeft een eigen studio met de treffende naam: “Muziekstudio Nose”. Hier worden orkestbanden geproduceerd, covers in een nieuwe uitvoering gestoken en daarnaast worden ook nieuwe eigen liedjes in de studio vervaardigd. Dat geldt ook voor het nummer ‘Prachtige vrouw’ dat Ben (Artiestennaam BenooZ) voor zijn vrouw had opgenomen. Als Ben zijn broer vergezeld voor opnames in de studio van Laurens van Wessel, zal het nummer ‘Prachtige vrouw’ in handen van deze producer komen.

De vocalen worden bewerkt, piano is toegevoegd, de drumpartij aangepast en verder is koorwerk toegevoegd. Ben deed zelf het mixwerk en nadat het nummer ook nog gemasterd is, was het fraaie liedje ‘Prachtige vrouw’ helemaal af. Ron, die in 2016 al de nummers ‘Het leven met jou’ en ‘Vrouw van mijn leven’ uitbracht via Rood-Hit-Blauw Produkties, brengt zijn broer vervolgens in contact met Ronald Visch van dit platenlabel. En nu is de hele persoonlijke single, het recht uit het hart geschreven en gezongen ‘Prachtige vrouw’, een feit. “Een single met een mooie muzikale herinnering waar ik toch wel trots op ben vooral omdat ik alle instrumenten zelf heb ingespeeld”, zo legt Ben uit over dit liedje waarin menig echtgenoot zich zal kunnen herkennen.