HEY FRANSIE

Zanger/entertainer Frans van Alkmaar zijn wieg stond in Alkmaar en daar is deze 50-jarige nog steeds gehuisvest. Ondanks dat hij al jaren zingt en actief is in het circuit, heeft Frans onlangs pas zijn eerste eigen single opgenomen. Hiervoor zakte hij af naar Breda om in The Boom! Music studio en in samenwerking met Frank Verkooyen, het nummer ‘Hey Fransie’ op te nemen. Jan Dulles, de leadzanger van de 3JS, nam het liedje eerder speciaal op voor de roemruchte Volendamse Kermis.

Het was trouwens Willem Barth die Frans tipte eens naar ‘Hey Fransie’ te luisteren.

Frans, die al op 13-jarige leeftijd zijn eerste televisieoptreden te pakken had bij het Grand Gala Des Enfants van de Tros, komt uit een zeer muzikale familie en is sinds jaar en dag bezig met muziek. “We zijn begonnen met iets wat de mensen eigenlijk niet van mij verwachten namelijk een eigenwijs apart liedje dat is overgoten met een pittige feestsaus. Qua feestgehalte zou dit zomaar de nieuwe ‘Vrolijke koster’ van 2017 kunnen”, zo laat Frans weten. “Een lekkere instapper voor het carnaval dat eraan zit te komen maar ook eentje gewoon gezellig voor aan de bar”, aldus de zanger. De Alkmaarder wil gaan knallen dit jaar en dan is ‘Hey Fransie’, verschenen via Nationale Artiesten Parade, een perfect vertrekpunt voor deze volkszanger!