David Alexandre Winter heeft Heimwee naar Holland

OH LADY MARIE is een nummer onlosmakelijk verbonden is aan David Alexandre Winter. Vele miljoenen gingen er van over de toonbank en wekenlang ston het op numer 1 in Frankrijk. Vanaf dat moment heeft David Alexandre Winter de ster status in La France. Maar deze, van oorsprong, uit Amsterdamn afkomstige zanger had succes met de band Daddy’s Act midden jaren 60 en was dj bij Radio Veronica.

Vertegenwoordigde in 1970 Luxemburg op het Eurovisie Songfestival en heeft songs opgenomen in vele talen. Trad op in alle landen van Europa en werd uitgenodigd door Prins Reinier en Prinses Gracia van Monaco en ook de Britse Koningin Elisabeth. Emigreerde in 1979 naar America om daar een opname studio te starten en eens per twee jaar toert David Alexandre Winter langs de theaters in Frankrijk en weet zich verzekerd van volle theaters. De jaren kruipen voorbij en ieder jaar wordt het sterker “ Heimwee naar Holland” en die gevoelens heeft David Alexandre Winter nu op cd gezet en uitgebracht. Een nummer welke velen waarin velen zich zullen herkennen. David Alexandre Winter steekt het niet onder stoelen of banken maar is voornemens om dit jaar Nederland weer te bezoeken en enkele optredens te verzorgen. Voordat de deuren van lokaties open gaan waar “ Oh Lady Marie” zal gaan klinken is hier de eerste Nederlandstalige single sedert jaren. Er volgen er nog meer en ook een album zal dit jaar het daglicht zien. David Alexandre Winter de single verkrijgbaar via de download en streaming sites en te volgen via …. facebook