Zieke Bennie Jolink geeft zijn allerlaatste optreden

Bennie Jolink treedt vandaag voor de allerlaatste keer op. De Achterhoekse zanger moet stoppen vanwege zijn slechte gezondheid. De 70-jarige zanger komt vandaag voor het laatst in actie op het podium, tijdens de cd-presentatie van zijn band De Pensionado’s.

 

Het afscheid werd vorige maand al aangekondigd door de oud-zanger van de band Normaal. Hij liet toen op Facebook weten dat zijn gezondheid hem parten speelt. “In vergelijking met een gemiddelde 70-jarige, rest mij nog 45% longcapaciteit”, schreef Jolink.  De zanger liet weten dat een optreden veel schade veroorzaakt.

Pensionado’s

De afgelopen maanden werkte Jolink met zijn nieuwe groep De Pensionado’s aan een cd. Het debuutalbum Odi Profanum wordt vandaag in Laren gepresenteerd.  Dat Jolink stopt met optreden, betekent niet dat fans niets meer van hem zullen horen. Hij heeft aangegeven door te zullen gaan met het componeren van nummers.

RTV OOST