Ruim 90 procent kaarten MPF GelreDome verkocht

mpf-gelredome-persCirca 90 procent van de kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 10 december plaatsvindt in het GelreDome in Arnhem is verkocht. “We gaan richting een uitverkochte bak”, stelt organisator Eddie Mensink. Recentelijk maakte de organisatie nog bekend dat ook Jan Smit naar ’s lands grootste meezingfestijn komt.

Zoals vanouds wordt het officiële programma voorafgegaan door een middagje muziek in een tent op het parkeerterrein van het GelreDome. Iedereen is welkom.

 Vanaf 14.00 uur is er muziek van RADIONL. De live-uitzending begint om 15.00 uur. Tot 18.00 uur zijn er optredens van zes artiesten (per half uur één artiest met vier tot vijf liedjes). Dit deel van het programma is gratis toegankelijk. Om 18.10 uur start het RADIONL jaaroverzicht 2016 op het podium in het stadion. Twaalf artiesten die dit jaar veel te horen zijn geweest op RADIONL treden op. Rond 19.00 uur start dan het officiële programma.

Het Mega Piraten Festijn sluit op zaterdag 10 december het jaar af met de traditionele stadioneditie van het feest in het GelreDome in Arnhem. Alle grote namen uit de Nederlandstalige muziek treden op. Van Jannes tot Marianne Weber, van Frans Bauer tot Luv’ (oké, die zijn niet helemaal Nederlandstalig, maar toch…).

Het Mega Piraten Festijn trekt al sinds 2003 door Nederland. De reizende festivalkaravaan draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Nedersaksische dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Het MPF sluit al jaren het seizoen af met een stadioneditie. Het GelreDome is daarbij afgeladen. Uit heel Nederland reizen liefhebbers van Nederlandstalige muziek naar Arnhem om erbij te zijn. De organisatie pakt bovendien elk jaar uit met een grote show vol verrassingen.

 

Programma

Jan Smit, Jannes, Frans Bauer, LUV, Gebroeders Ko, Wolter Kroes, Lesley Williams, John de Bever, Marianne Weber, Rene Schuurmans, Ancora, Stef Ekkel, René & Stef (‘Liever te dik in de kist’), René Karst, Helemaal Hollands, Thomas Berge, Koos Alberts, Mr. Polska, Frans Duijts, Henk Dissel, Peter Beense, Django Wagner, Frank van Etten, Jacques Herb, Belinda, Stad en Land, Sieneke, Tino Martin, Bonnie St. Claire, Alex, Gino Graus, Vinzzent, Edwin van Hoevelaak en Monique Smit.

De deuren zijn geopend vanaf 18.00 uur. Het officiële programma duurt van pak ‘em beet 19.00 tot 23.15 uur.

 

Voorverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera, via www.megapiratenfestijn.nl en via 0900-9000500 (45 cent per minuut).

 

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl.