Ronnie van Bemmel komt met twee versies van ‘Nee, dat komt nooit meer’

ronnie-van-bemmel-nee-dat-komt-nooit-meerRonnie van Bemmel stond voor een moeilijke keuze om te bepalen welke van de twee versies van z’n nieuwe plaat ‘Nee, dat komt nooit meer’ op single zou verschijnen. Hij vroeg aan een aantal ‘kenners uit het vak’ een mening. Het bleek dat de helft koos voor de saxofoonversie en de andere helft gaf de voorkeur aan de accordeonversie.

 

Volgens Ronnie is de saxofoonversie volwassener en de accordeonversie iets volkser. ‘Omdat het moeilijk kiezen was, hebben we besloten om beide nummers op de single te plaatsen zodat men zelf kan bepalen welke versie men het liefste hoort.’, aldus Ronnie.

De Utrechtse zanger heeft 15 jaar geleden al eens aangegeven dat hij een commerciële kroegenballad wilde maken, maar wist de juiste ingrediënten niet te vinden totdat 4 jaar geleden een inmiddels bekende zanger met een dergelijk nummer op de proppen kwam. ‘Dat is nu precies wat ik bedoel’, vertelde Ronnie aan Hans Louws, Bram Koning en Jeroen Dirksen.

De mannen gingen aan de slag en ‘Nee, dat komt nooit meer’ was geboren. Hans Louws heeft de tekst geschreven en de productie lag in handen van Bram en Jeroen. ‘Ik was gelijk verliefd op het lied. Het begin van het nummer is onvoorspelbaar…het kan alle kanten opgaan.  Daarnaast blijft het refrein hangen. Voor mij is de missie geslaagd’, vertelt Ronnie. Meer info: www.ronnievanbemmel.nl