Romy Dannenburg (14) brengt debuut single uit voor het goede doel!

romy-dannenburg“Echte vrienden” is de titel van de debuut single van de 14 jarige Romy Dannenburg uit IJsselstein. De single waarvan de gehele opbrengst gaat naar het goede doel “Stop de broodfok” is geschreven door Harry Gerritsen en geproduceerd door Ton Spronk van de TS Sound Studio.

 

romy-dannenburg-1De actie “Stop de broodfok” van hondjes is een initiatief van zangeres Rowena van Steenis uit Utrecht i.s.m. vriendinnen Diana van de Hoeff en Natascha Hofman. Rowena wilde altijd al een avond organiseren voor dit goede doel en deed dat zaterdag 3 december in “Het Oude Tolhuijs” in Utrecht. Vele collega artiesten zoals; Dennie de Meijer, Henk Kamphuis, Wesley Meurs, Martin van Doorn, Michael Oomen, Marcel Leemkuil, Engina, Johan Kettenburg, Danny Zuijderwijk, Jason Bouman en als afsluiter het nieuwe talent Jimmy Kunz uit Nieuwegein werkte belangeloos mee aan deze avond. Tekstschrijver Harry Gerrtisen wilde iets extra’s doen om de opbrengst van deze avond te verhogen, hij schreef op de bekende hit ‘Ben’ van Michael Jackson een schitterende Nederlandse tekst “Echte vrienden” die precies aansluit op de actie “Stop de broodfok” van hondjes en past bij de tijd van het jaar ‘Kerstmis’. Samen met de talentvolle zangeres ‘Romy Dannenburg’ die op 9 oktober meedeed aan de voorronde van de talentenjacht van Sterren Company in ‘Het Feestje van Zeist’, en zich daarmee plaatste voor de finale op 29 Januari 2017 ging hij naar de studio van Ton Spronk in Alphen aan de Rijn om de single op te nemen.

romy-en-03gnRomy Dannenburg heeft de afgelopen weken veel leuke dingen meegemaakt na haar optreden in Het Feestje van Zeist. Het optreden dat ze gaf tijdens de talentenjacht werd gefilmd en op Facebook geplaatst. Dit filmpje werd gezien door Irvin Risakotta en plaatste de zangeres in het voorprogramma van het concert van de populaire meidengroep O’G3NE die o.a. volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaan in Oekraïne.

Het is voor Romy Dannenburg haar debuut single die is uitgekomen op het label ‘SterrenMusic’ van Sterren Company uit Zeist. En vanaf vandaag is de single te downloaden op alle legale download portaals zoals SBS6 downloads, Zazell.nl en vanaf maandag ook op Itunes. De totale opbrengst van deze download single gaan naar de actie “Stop de broodfok”.

Link om te downloaden: http://muziek.sbs6.nl/browse_bundle.aspx?bundle_id=1243682