Patrick Moreno breekt na meer dan 25 jaar de stilte met nieuwe full-cd en een single

patrick-morero-vakantiePatrick Moreno is geboren en getogen in Sleidinge (een gemeente niet ver van Gent, Oost-Vlaanderen, België). In 1989 miste hij nipt een finale-plaats in het populaire tv-programma Soundmix Show. De concurrentie was dan ook bijzonder groot: Helmut Lotti won destijds deze editie in Nederland bij Henny Huisman. De rest is geschiedenis.

 

Maar Moreno sleepte een bescheiden plantencontract in de wacht dat hem met drie singles (waaronder het nummer ‘Geef me nog een kans’, speciaal voor hem gecomponeerd door Marijn De Valck) verschillende keren op nationale radio en tv bracht. Het nastreven van een echte doorbraak vergde echter teveel van zijn tijd in combinatie met de beroepsbezigheden, waardoor hij besloot zijn muzikale activiteiten voor onbepaalde tijd stil te leggen. Artistiek bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu, meer dan 25 jaar later, heeft de muze hem weer volledig te pakken. En hoe.

Met de gloednieuwe full-cd ‘Altijd wel geweten’ bewijst hij dat zijn klok van een stem gerijpt is als een fles Margaux 1er Grand Cru Classé uit 1990: een tientallig veelvoud van de oorspronkelijke marktwaarde.

Voor de opnames en productie van de cd deed hij beroep op Johan Engels, een lokaal muziekaal duizendpoot . Het resultaat van de samenwerking is een compilatie van 9 crooners en Nederlandstalige klassiekers, 2 originele nieuwe nummers en een eigen bewerking van Tura’s ‘Het kan niet zijn’ waarvoor de exclusieve toestemming werd verkregen van de man zelf, een privilege dat als ‘onbekend artiest’ niet meteen courant te noemen is. Met covers van In the Still of The Night (Jack Jersey) en ’t Is weer voorbij die mooie zomer (Gerard Cox) bekent Moreno meteen ook kleur over zijn bewondering voor Nederlandse artiesten. De full cd is te koop via de website – als download en online shop