Partyduo De Dikdakkers ontvangt Social Media Award voor Zwartepietenlied

dikdakkers-zw-pietOp zondag 4 december werd ‘Wij willen Zwarte Piet’ bekroond met een gouden Award. Deze werd tussen 13.30 uur en 14.00 uur aan De Dikdakkers overhandigd. Locatie voor deze handeling was Plopsaland in Coevorden tijdens een optreden bij Radio NL.

dikdakkers-zw-pietMaar liefst vier miljoen views liggen ten grondslag aan deze bekroning. ‘Een opmerkelijke prestatie,’ vindt Hans Voogd. De clip is 150 duizend keer gedeeld op Facebook. Anton Geerts is trots op de Award maar voegt er aan toe dat het jammer is dat de zwarte pieten discussie nog steeds actueel is. ‘Zwarte Piet komt gewoon door de schoorsteen en is daarom zo zwart als roet en heeft niks met discriminatie te maken. Sinterklaas gaat morgen weer naar huis en wij gaan ons weer concentreren op ons nieuwe nummer Een Man Van Amore!.’

Het is voor de Dikdakkers al de tweede keer dit jaar dat een lied wordt bekroond met een gouden plaat. Eerder al viel ‘Cowboys en Indianen’ in de prijzen.
2016 was een bijzonder jaar voor de Dikdakkers. ‘Voor 2017 staan er ook weer leuke dingen te gebeuren. Blijf ons volgen op Social Media en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes’, besluit Hans Voogd.

 

 

Voor nadere info kunt u contact opnemen met manager Hans de Jonge op 0623360792 of via hansdejonge@dikdakkers.nl.