Opleiding tot volkszanger volgen? Het is mogelijk!

De nieuwe Frans Bauer of Jannes hoeft niet langer vanuit de plaatselijke kroeg, voetbalkantine of huiskamer groot te worden. Met de ‘School van het Nederlandse lied’ wil het Arnhemse ROC Rijn IJssel 30 studenten die een carrière ambiëren als volkszanger een passende opleiding bieden. De studie trapt in augustus in Arnhem af, de eerste audities beginnen eind volgende maand, aldus De Gelderlander.

 

Populair
De populariteit van het genre is tegenwoordig ongekend, vertelt Caroline Binnenmars, binnen de mbo-school nauw betrokken bij de nieuwe opleiding. De studie zou volgens haar wel eens een gat in de markt kunnen zijn.

„Stel je jongeren van 17 jaar oud voor die nog leerplichtig zijn. Ze zingen het liefst de hele dag Nederlandse muziek, maar volgen bij gebrek aan aanbod een timmer- of andere opleiding. Die groep willen we een alternatief bieden.”

Opleiding
Het eerste jaar zijn de leerlingen vooral op school. Het tweede jaar lopen ze stages bij professionals uit het vak. Het derde jaar moeten de volkszangers in spe vooral zelf op pad naar jaarmarkten en andere evenementen.

Lees meer over de nieuwe opleiding in De Gelderlander van dinsdag 20 december, of in de online krant.