NOMINATIES EDISON POP 2017 BEKEND

De genomineerden Edison POP 2017 zijn bekend. Gevestigde artiesten en nieuwkomers zijn door de jury, onder meestemmend voorzitterschap van kunstenaar/radiopresentator Ruud de Wild, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid.

 

3voor12Radio (3FM), RTL Late Night, NU.nl, Ekdom in de Ochtend (Radio2), Joost=Wakker! (SLAM!), Domien (3FM), PUNA.nl, Gouden Uren (Sterren.nl), De Coen en Sander Show (Radio538) en Frank ♥ (3FM) hebben ieder de nominaties van een categorie bekendgemaakt.

Edison Pop zal plaatsvinden op maandagavond 13 februari aanstaande. Tijdens dit besloten evenement worden de winnaars van Edison Pop 2017 bekendgemaakt en de beeldjes uitgereikt in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

POP
B-Brave – Los
Diggy Dex – Golven
Douwe Bob – Fool Bar

ROCK
De Staat – O
Indian Askin – Sea Of Ethanol
Kensington – Control

HIPHOP
Broederliefde – Hard Work Pays Off 2
Josylvio – Ma3seb
Rotterdam Airlines – Gate 16

DANCE
Martin Garrix – Seven
Sam Feldt – Been A While/Summer On You
Weval – Weval

ALTERNATIVE
Amber Arcades – Fading Lines
Klangstof – Close Eyes To Exit
Lucky Fonz III – In Je Nakie

NIEUWKOMER
Indian Askin – Sea Of Ethanol
Jeangu Macrooy – Brave Enough
Klyne – Paralyzed / Water Flow / Closer

VOLKSMUZIEK
André Hazes Jr. – Leef
Stef Ekkel – Best Of
Jan Smit – 20

VIDEOCLIP
Douwe Bob / Regisseur: Teemong – How Lucky We Are
Sevdaliza / Regisseur: Emmanuel Adjei – Human
Typhoon / Regisseur: Ivan Barbosa – We Zijn Er

ALBUM
Broederliefde – Hard Work Pays Off 2
Douwe Bob – Fool Bar
Kensington – Control

SONG
Broederliefde – Jungle
Chef’Special – Amigo
Martin Garrix – In The Name Of Love

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 13 februari aanstaande.

Naast voorzitter Ruud de Wild bestaat de jury uit: Annemieke Schollaardt (Radio-DJ – 3FM/AVROTROS), Dieuwertje Heuvelings (Playlist Curator & Editor – Spotify NL), Menno de Boer (‎Music Director/Program Manager/DJ – Radio 538), Bart Wijlaars (muziekjournalist – o.a. De Telegraaf), Saul van Stapele (muziekjournalist – o.a. NRC) en Diederik van Zessen (Music Director – 3FM).

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.