Nieuwe single Guus Meeuwis heet“TABEE”

guus-en-diggy-tabeeSpeciaal voor Groots met een zachte G – De Wintereditie, de concerten die Guus Meeuwis dit weekend gaat geven, hebben Diggy en Guus de handen ineengeslagen om een muzikaal jaaroverzicht van 2016 te maken. Wat enkel begon als een bijzonder liedje voor de concerten in de Ziggo Dome, is ineens een echte single geworden!

Het was de eerste keer dat ze samen hebben gewerkt en dat was ónwijs leuk, aldus Guus.

Guus;

“In een halve dag stond er al een liedje op papier waar we allebei heel erg trots op zijn. Het heeft de titel “Tabee” meegekregen. De reacties op een eerste fragmentje van de demo waren zo positief dat Edwin Evers het liedje direct wilde draaien en RTL Boulevard ons dinsdag verraste met een videoclip met bijbehorende nieuwsbeelden daarin. Kippenvel. Er wordt nu hard gewerkt aan een volledige clip, die ik snel met jullie zal delen.

Met gepaste trots mag ik ook eindelijk vertellen dat het uitbrengen van “Tabee” het eerste wapenfeit is van mijn eigen platenlabel. In 2009 ben ik mijn eigen bedrijf MODESTUS begonnen uit de wens mijn management en live shows onder één dak te hebben. Dat we daar nu ook mijn muziek gaan onderbrengen voelt als op kamers gaan. Mam en pap, ik sta nu helemaal op eigen benen haha.

Vanaf vandaag kun je “Tabee” luisteren en downloaden via Spotify, Apple Music, iTunes en de bekende kanalen. Zie het als onze ode aan het jaar dat bijna achter ons ligt. Zij is vandaag toch al 336 dagen bij ons geweest en verdient het om even stil bij te staan.

Tabee mijn vriend, en we zien elkaar volgend jaar,

Of dit weekend in de Ziggo Dome natuurlijk ☺

Guus Meeuwis

PS: voor wie er niet bij is in de Ziggo Dome: we zenden Groots met een zachte G – De Wintereditie op zaterdag 3 december LIVE uit op Ziggo kanaal 13!