Nick & Simon nemen presentatie klus van Xander over.

xander by marita 150aXander de Buisonjé stopt als gastheer van De Vrienden van Amstel LIVE!. Na zeven edities te hebben gepresenteerd, geeft hij het stopkje over aan Nick & Simon. Eerdere presentatoren waren Barry Hay, Manuela Kemp en Ellen ten Damme.

 

De Vrienden van Amstel LIVE! is op 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27 en 28 januari 2017 in Ahoy Rotterdam.en is inmiddels al de 19e editie.

 

De Vrienden van Amstel LIVE! begon op 15 januari 1998 onder de titel De Heeren van Amstel LIVE!, wat ook de naam is van de eerste opnamelocatie: een typisch Hollands bruin café aan het Thorbeckeplein in Amsterdam. In de eerste jaren werd het programma gepresenteerd door Barry Hay, later werd dit werk overgenomen door Manuëla Kemp, gevolgd door Ellen ten Damme en Daphne Bunskoek. Nog later nam Xander de Buisonjé de presentatie over. De titel van het programma werd veranderd in De Vrienden van Amstel LIVE, om niet de indruk te wekken dat er uitsluitend heren optreden en omdat het programma later ook in andere cafés elders in het land werd opgenomen. De grootste kroeg van Nederland opent sinds 1999 haar deuren in Ahoy Rotterdam. Sinds 2010 werkt organisator Amstel bier samen met producent Tribe Company. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een toonaangevend muziekevenement in Nederland waarin allerlei verschillende muziekstijlen samenkomen met verrassende samenwerkingen tussen artiesten en spectaculaire decors met special effects. Naast De Vrienden van Amstel LIVE werd in 2010 gestart met de serie De Helden van Amstel LIVE!. Hierbij zingen Nederlandse artiesten nummers van artiesten en bands die hen inspireerden in de muziek, hun helden.