Miss Montreal schrijft nummer voor ongeneeslijk zieke Tijn

Zangeres Miss Montreal was vannacht te gast in het Glazen Huis in Breda, tijdens de actie Serious Request van NPO 3FM. Daar liet ze een ontroerend liedje horen, speciaal voor de ongeneeslijk zieke Tijn. Het zesjarige jongetje heeft een actie bedacht om het goede doel van de zender te steunen. Met de #lakaan challenge roept hij mensen op om de nagels te lakken en daarbij ook te doneren.

 

Een ontroerende actie want Tijn leidt aan de ziekte DIPG (hersenstamkanker) en heeft niet lang mee te leven.

Lieve S-S-Sanne

DJ Domien Verschuren vraagt de zangeres uit Dedemsvaart om een nummer speciaal voor Tijn te schrijven. “Jij hebt het programma Lieve S-S-Sanne gehad waarin je liedjes schrijft voor mensen die dat verdienen. Wil je een mooi Sanne Hans-liedje maken over zijn actie en wat voor mooie jongen hij is?”

De reactie kan zich raden: “Natuurlijk, heel graag.” Om te voorkomen dat ze er te lang over nadenkt en er daarom niet tevreden mee is zegt ze: “Ik wil het doen zoals ik het altijd doe. Een half uur heb ik nodig.”

In tranen

Op 3FM zei de vader dat ze met tranen in hun ogen naar het liedje hadden geluisterd. “Dit lied is een monument voor onze zoon. Daar zijn we zo dankbaar voor.”

Overweldigend succes

De #lakaan challenge is een overweldigend succes. Inmiddels is alleen al met de actie van Tijn 1 miljoen euro opgehaald. Nog nooit is er zo veel geld opgehaald met een individuele actie tijdens Serious Request.

Tijn hoopte met de actie 100 euro op te halen voor mensen met longontsteking.

De teller staat op dit moment op 1.280.125

https://kominactie.3fm.nl/actie/lak-aan