Jannes opnieuw op 1 in Top 1500

In het afsluitende uur van een marathonuitzending vanuit restaurant De Koperen Hoogte in Lichtmis is gisteren de top 10 van de RADIONL Top 1500 van 2016 bekendgemaakt. De eerste plaats in de Nederlandstalige eindejaarshitlijst is net als vorig jaar voor Jannes met ‘Zwevend naar ’t geluk’. De Drentse zanger kreeg opnieuw de meeste stemmen van de luisteraars.

 

Ook de nummer twee van de lijst is dezelfde als vorig jaar: André Hazes met ‘Bloed, zweet en tranen’. De derde plek is deze keer voor John de Bever met zijn hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’. De volledige lijst is na te lezen op www.top1500.nl.

 

Via www.radionl.fm werd de afgelopen maand weer massaal gestemd voor de Top 1500. De lijst werd afgelopen zaterdag gepubliceerd op de website van RADIONL, met uitzondering van de vijftig hoogste noteringen. Deze werden vandaag vanaf 10.00 uur bekendgemaakt als afsluiting van de Kerstmarathon die sinds afgelopen zondag aan de gang was. Hiervoor was een studio ingericht in de top van restaurant De Koperen Hoogte bij afslag 22 (Nieuwleusen) van snelweg A28. Tijdens de uitzending werden elk uur enkele liedjes uit de RADIONL Top 1500 gedraaid. Vanmiddag was zanger Jannes in de tijdelijke studio te gast om samen met de presentatoren van RADIONL zijn eerste plek te vieren en de Kerstmarathon af te sluiten.

 

De Kerstmarathon zorgde de afgelopen dagen voor een gezellige decembersfeer bij RADIONL. Luisteraars konden een verzoeknummer aanvragen of mochten ‘radiokijken’ in De Koperen Hoogte. Ook waren er elke dag optredens en gastpresentaties van bekende Nederlandse artiesten, plus allerlei omlijstende acties. De marathonuitzending van RADIONL was dit jaar ook live te volgen op www.radionl.tv. De afgelopen vijf dagen keken in totaal maar liefst 370.000 kijkers naar het live verslag. Vooral de avondconcerten scoorden hoge kijkcijfers, met als uitschieter de dinsdagavond toen Jannes 55.000 online kijkers trok.

 

De top 10 van de RADIONL Top 1500 van december 2016:

 

  1. Jannes – Zwevend naar ’t geluk
  2. André Hazes – Bloed, Zweet & Tranen
  3. John de Bever – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
  4. Stef Ekkel & René Karst – Liever te dik in de kist
  5. Ancora – Word Zeeman
  6. Django Wagner – Kali
  7. Wimmie Bouma – De ring die jij draagt
  8. André Hazes jr. – Leef
  9. Belinda Kinnaer – Zeven Oceanen
  10. Erik van Klinken – Stop die trein