Glazenhuis Gramsbergen krijgt vanavond eigen song ‘Wat nou ALS’.

Dit jaar is, muzikaal gezien, een hoogtepunt te noteren voor het Glazenhuis Gramsbergen! Zij krijgt namelijk haar eigen song. Er is dit jaar een lied geschreven dat door Gramsbergens eigen Erwin Hulzebosch is ingezongen. Dit lied wordt woensdagavond 21 december door de initiatiefnemers officieel aan het Glazenhuis overhandigd.

 

In 2015 liepen Ad Hofsink (componist) en Bert Nonkes (tekstschrijver) al rond met dit idee. Met de toevoeging van Erwin Hulzebosch aan dit duo, kreeg de melodie en tekst vastere vorm en na een periode van schrijven en schaven presenteerden zij aan een select gezelschap van de organisatie van het Glazenhuis hun plan. Dit gezelschap was zo enthousiast dat zij het trio meteen de opdracht gaven het nummer op single uit te brengen. Erwin: “Dat was een geweldige ervaring! We hadden onderling afgesproken dat, als we deze kans zouden krijgen, we de single in de studio van Frank van Essen wilden opnemen. Frank is een hele grote in Nederland vanwege zijn strijkersarrangementen en hij heeft een fantastisch gehoor daar waar het gaat om het afmixen van een productie. En dat is ook te horen op onze single!’ De basistekst is geschreven door Bert Nonkes. “Ik heb het nummer de titel “Wat nou ALS..” meegegeven. Voor mij zitten in die titel meerdere boodschappen: Hoop, een waarschuwing aan de ziekte dat ze ooit verslagen gaat worden en dat ondanks ALS het leven waard is, geleefd te worden.” En na de officiële overhandiging? Ad: “Dan hopen we van ganser harte dat het nummer zijn werk gaat doen. We gaan het nummer rondsturen naar radiostations, de single wordt verkocht vanuit het Glazenhuis; een soort van sneeuwbaleffect, daar hopen we op. Uiteindelijk moet de single geld gaan opleveren voor de strijd tegen ALS.” Aldus het trio.

De presentatie van de single is woensdag 21 december om 20.00 uur in Café The Alley, stationsstraat 17 in Gramsbergen. Iedereen is van harte welkom!!!

 

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige zenuw-/spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is.
Van 26 december tot en met 30 december zullen drie inwoners van Gramsbergen het glazen huis in café The Alley bewonen. De deur zal de 26e op slot gaan en de 30e pas weer geopend worden. De bewoners zullen deze dagen geen vast voedsel eten, daarentegen kunnen bezoekers elke dag genieten van een ontbijt, lunch of een diner. Door middel van verschillende activiteiten zal er geprobeerd worden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting ALS.
De organisatie hoopt dat ze met een heuse veilingsite het meeste geld zullen inzamelen. Op deze site kun je bieden op onder andere een ballonvaart, dinerbonnen, electronisch producten en leuke dagjes uit. Alle veilingitems zijn gesponsord door bedrijven uit de omgeving. De veilingsite is vanaf 1 december online.
Kijk voor de veiling en meer informatie over het programma op www.glazenhuisgramsbergen.nl