Eerste plaats voor Brabantse volkszanger Henk Bernard in Top 1000

De eerste plaats in de traditionele eindejaarshitlijst van TV Oranje, de Top 1000 van 2016 is dit jaar voor Henk Bernard met ‘Het is weg’, een onvervalst levenslied afkomstig van zijn album ‘Liefde is Leven’ uit 2015. De bijbehorende clip, die werd opgenomen bij de Moerputtenbrug in de omgeving van Den Bosch, ontving het afgelopen jaar de meeste stemmen in de TV Oranje Verzoekparade.

Het levert de volkszanger uit Sint Michielsgestel aan het einde van het jaar de nummer 1 positie op in de TV Oranje Top 1000.

 

Tevens hoogste aantal noteringen

Henk Bernard staat dit jaar niet alleen bovenaan in de TV Oranje Top 1000, hij heeft tevens het hoogste aantal noteringen binnengehaald. Met maar liefst 24 titels onderstreept hij zijn grote populariteit. Veel noteringen zijn er ook voor de Drentse zanger Jannes (15), de in 2009 overleden Richard Janse (12) en Frans Bauer (11). In totaal werden er het afgelopen jaar 765.335 stemmen uitgebracht voor de TV Oranje Verzoekparade, het dagelijkse tv-programma dat de basis vormt voor de Top 1000. De volledige lijst is van 2016 te vinden op de website tvoranje.nl.

 

Terugkeer van Frans Bauer

De tweede plaats in de Top 1000 is voor ‘Een beetje verliefd’ van Frans Bauer. Het was de eerste single in twee jaar voor de bekende zanger en televisiepresentator, en het nummer viel in goede aarde gezien het hoge aantal stemmen. Op de derde plek vinden we Louisa Janssen met ‘Leef je eigen leven’. De realityster, bekend van de TLC-serie ‘Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde’, wist met deze single bij veel mensen een gevoelige snaar te raken. De vierde plek is voor Stef Ekkel en René Karst, die het afgelopen jaar als gelegenheidsduo een megahit scoorden met het vrolijke ‘Liever te dik in de kist’. Het Wels Team uit Beuningen (Gelderland) wist voor het tweede achtereenvolgende jaar een plek in de top 5 af te dwingen met hun carnavalshit  ‘De Toekieman’.

 

Marathonuitzending Top 1000

De Top 1000 van 2016 is non-stop te zien bij TV Oranje van donderdag 29 december 07.00 uur tot zaterdag 31 december 19.00 uur. De gehele lijst wordt herhaald van maandag 1 januari 19.00 uur tot woensdag 4 januari 07.00 uur.