Bram Vergoossen schrijft nummer voor Serious Request

Vanuit het lokale glazen huis in zijn woonplaats Echt kreeg Bram Vergoossen onlangs het verzoek een nummer te schrijven over het doel van Serious Request 2016; duizenden, jonge kinderen die jaarlijks sterven aan een longontsteking. Bram nam deze opdracht met beide handen aan en schreef een pakkende song over dit aangrijpende onderwerp.

“Het nummer ‘Save a Life’ is geschreven om mensen aan te sporen tot actie”, aldus Bram. Hopelijk bereikt de single, die vandaag officieel gereleased wordt, vele mensen door het hele land en ondersteunt het Serious Request om veel geld in te zamelen.
Muziek is er bij de 21-jarige Bram met de paplepel ingegoten, wat ook niet verwonderlijk als je uit zo een muzikale familie komt! Vader Joost Vergoossen is professioneel gitarist (bekend van o.a. Kayak, Het goede doel en Ilse de Lange) en ook zijn oom Bart Vergoossen is als drummer van Ilse de Lange geen onbekende in de muziek business. Op 10 jarige leeftijd begon Bram dan ook met drummen. Toen dat het niet helemaal bleek te zijn, is hij zich vooral op het zingen gaan richten en leerde zichzelf bovendien gitaar spelen. Op 16-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van eigen nummers en gebruikte dit vooral als uitlaadklep in moeilijke periodes. Toen hij het verzoek kreeg om voor het glazen huis een song te schrijven, zag hij dit als een geweldige kans om zijn talent nu ook eens voor anderen in te zetten. Hoewel het misschien voor de hand liggend zou zijn om te denken dat hij zijn vader en oom zou benaderen voor het inspelen van het nummer, vroeg hij een aantal vrienden om het nummer verder met hem uit te werken en in te spelen. Zo werd de drums ingespeeld door Josh Hendriks, de bas door Frans Konings en de gitaar door Sjors Dahmen. De zang is uiteraard in handen van Bram zelf. Gitarist Sjors Dahmen is tevens de producer en nam de song op in zijn studio Hometown Studio.

De single wordt dan ook officieel gereleased via het bijbehorende platenlabel Hometown Studio Records en is vanaf deze week te downloaden en streamen via alle grote, Nederlandse download- en streamingsites.