André Kooistra mist Ursula.

André Kooistra, de professioneel brandweerman uit Franeker. Naast zijn dagelijkse werk ontwikkelt zich ondertussen een zangcarrière van de volkszanger. Kooistra heeft het serieus opgepakt. “Het is razend snel gegaan. Vanaf vorig jaar november ben ik er wat bewuster mee aan de slag gegaan en het loopt als een tierelier.”

 

Aanvankelijk was het puur hobby, eigenlijk was hij zo nu en dan DJ en zong hij ook wel deuntjes mee. Mensen die het hoorden, waren zonder uitzondering enthousiast over zijn zangkwaliteiten op het gebied van het Nederlandstalige lied. “Ach je varieert dan wat en soms zong ik uit volle borst mee. Dan merkte je dat er gelijk iets met de sfeer gebeurde. Doe er wat mee, riepen ze dan. Zo is het allemaal wel een beetje begonnen, stap voor stap meer en sinds het uitbrengen van een cd’tje ging het snel” Aldus André.

Vriendin Sylvia, zelf niet persé liefhebber van het levenslied, is verbaasd over het effect van de liedjes. “Ja, het is echt wel een vreemde gewaarwording als iedereen blijft en de sfeer groeit als André ergens zingt, ze gaan echt allemaal los en dat is kicken.”

Bijna vijftien jaar was het een mooie hobby, maar het begint nu grotere vormen aan te nemen, merkt André Kooistra. Er was echt sprake van een doorbraak toen eind vorig jaar de single “Dan ga je maar” werd opgenomen. Hij is inmiddels lid van de familie ‘zangers van het levenslied’ en zo voelt André het ook echt.

Hij wordt opgemerkt en zangers als Mario uit Den Helder zien hem als een serieuze collega. Ze helpen hem en er is sprake van een gunfactor. Ook zong hij enkele malen een duet met Frans Duijts. Het contact met Duijts levert hem een opname op bij Richard Pot van Music Experience Studio in Zaandam. Daar zingt André Kooistra zijn lievelings lied ‘Je denkt maar dat je alles mag van mij’ van zijn grote voorbeeld. Hierna volgt al snel de productie van de single “Ursula ik mis” waarvan de release en promotie worden verzorgd door Maurice Edelenbosch van Ultimatedisk.nl.