Toetsenist De Roffels overleden.

de-roffels-de-prins-op-het-witte-paard Henk Kroezen is afgelopen week overleden. Henk was toetsenist bij De Roffels. Vanaf 1979 maakte de band De Roffels maar liefst 18 singles en twee langspeelplaten die gretig aftrek vonden bij de liefhebbers van het Nederlandstalige repertoire.

Dat deden ze in eerste instantie via de bekende platenmaatschappij Telstar uit Weert, eigendom van de destijds beroemde zanger en producer Johnny Hoes.

De vele singles en de LPs leverden hen niet alleen in de regio veel bekendheid op, ook op TV waren ze te gast in het ooit veelbekeken programma Op Volle Toeren van de TROS. In 1995 stapten De Roffels over naar de platenmaatschappij Yvory Towers in Bornebroek, waar ze een aantal Cds opnamen met titels als: De prins op het witte paard, Plankenkoorts, Spiegel, Zal hij me dan nog altijd rode rozen schenken en De onvergetelijke hits.

Na het opheffen van de band De Roffels, bleef de vraag naar hun muziek en hun liedjes aanhouden. Dit was voor de twee zangeressen Roelie en Jantina de aanzet om de gitaar van de stander te pakken en de tekstboeken weer uit de kast te halen. Een nieuw programma werd er opgezet en zo ontstond er een nieuw Duo De Roffels, klaar om het podium op te gaan.

De zangeressen van de ooit fameuze Zuid Oost Drentse band De Roffels waren dus weer terug achter de microfoons. Zij treden weer live op en ze zullen met hun Nederlandstalige piratenhits ‘Hier ben ik weer Spinnewiel’ en tal van andere nummers.