RTV Oost levert Mooi Wark!

mw-rtvoostOh Yvon’, ‘Schijt aan regels’, ‘Idioot’, ‘In de blote kont’ en ‘Wij gaon naor huus’; klassiekers die de fans van Mooi Wark blindelings mee kunnen zingen. Onlangs gaf de Drentse band Mooi Wark een spetterend optreden in de foyer van RTV Oost. Zo’n 200 enthousiaste liefhebbers, gerekruteerd via acties op Facebook en Radio Oost, waren aanwezig bij het concert.

 

TV Oost zendt op vrijdag 18 november om 21.00 uur een uitgebreide registratie van dit optreden uit.

D’r Op! Of Gien Vreten!
Mooi Wark is opgericht in 1992. Alleen zanger/gitarist Bert Koops is over van de originele bezetting. De band begon in navolging van Normaal nummers in het eigen (Drentse) dialect te maken. Er werd gerepeteerd in het magazijn van het ACM-gebouw in Odoorn en tussen de pallets met zakken veevoer werd het Mooi Wark-geluid geboren. In 2016 zijn ze 14 albums en zo’n 40 singels verder. Onlangs verscheen het nieuwe album D’r Op! Of Gien Vreten!

Mooi Wark
De band bestaat uit: Bert Koops (zang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en John Roffel (drums).

Het concert van Mooi Wark zie je volgende week vrijdag (18 november) om 21.00 uur bij TV Oost. Gemist? Kijk dan nog eens op zaterdag 19 november, eveneens om 21.00 uur.]

Foto RTV OOST