Rob van Daal geeft ‘Sylvana’ er van langs in carnavalskraker

rob-van-daal-zoDe Zwartepietendiscussie zal voor aanstaande carnaval misschien wel gesust zijn, maar dat maakt Rob van Daal helemaal niets uit. De volkszanger haalt in zijn nieuwe carnavalshit uit naar ene ‘Sylvana’. De tekst van het nummer is geschreven door de Gebroeders Ko.

 

Gezellige hoempamuziek gaat gepaard met teksten als ‘Oh Sylvana, wat ben jij toch een zielenpiet’ en ‘Kun jij niet emigreren? Jij trekt alles uit z’n verband’. Geen maatschappelijke discussie is voor de entertainer uit Etten-Leur te gek, zo blijkt. Waar Sylvana naartoe moet, laat hij in zijn nummer achterwege.
‘Andere Sylvana’
Je zou denken dat het nummer aan Sylvana Simons is gericht, maar de zanger zegt tegen Omroep Brabant dat het een andere Sylvana betreft. “Nu krijg ik alle kritiek over me heen, zo heb ik het niet bedoeld”, aldus Van Daal.

Het lied zou gaan over een meisje dat haar Russische vriendje uitzwaait. “Het overkomt je”, zegt Van Daal over de ontstane commotie. (door Omroep Brabant)