Regionale omroepen in Noordoost-Nederland gaan samenwerken

rtvoost-logoDe regionale omroepen RTV Oost, RTV Drenthe, Omrop Fryslân en RTV Noord gaan samenwerken.  Die samenwerking is vooral gericht op taken als techniek, P&O, financiën en sales. Programmatische samenwerking wordt niet uitgesloten.

 

Gemeenschappelijk muziekprogramma

Een voorbeeld daarvan is dat RTV Drenthe, RTV Oost en RTV Noord deze week hebben besloten om met een gemeenschappelijk muziekprogramma op de radio te komen, waarbij muziek uit de Nedersaksische streektaal centraal staat. Ook Omroep Gelderland doet mee aan dit project.

De omroepen verwachten dat samenwerking een kwaliteitsimpuls zal betekenen voor de programmering van de vier betrokken omroepen. Ook verwachten de betrokken omroepen dat ze door de samenwerking de beschikbare mensen nog beter kunnen inzetten.

Betere inzet technische middelen

De regionale omroepen willen door samen te werken van elkaar leren en verwachten dat technische middelen, die bij de betrokken partijen beschikbaar zijn, beter ingezet kunnen worden.