Nog één keer Bennie Jolink op het podium.

bennie jolinkBennie Jolink gaat nog één keer het podium op en dat is dan het definitief het laatste optreden.  De gezondheid van de zanger van Normaal houdt de liveshows niet langer vol. Zijn allerlaatste optreden zal zijn op Zondag 18 december, de cd – presentatie van De Pensionado’s.

Bennie Jolink; ‘Ik zit nu in de 8e week in de revalidatiekliniek en het begint me nu behoorlijk duidelijk te worden hoe het met mijn gezondheid gesteld is. Niet goed dus. In vergelijking met een gemiddelde 70-jarige, rest mij nog 45% longcapaciteit. En daar moet ik het de rest van mijn leven mee doen en dat kan uiteindelijk alleen maar minder worden. Dit betekent dat al de muzikale plannen die ik had op de helling moeten. Een avond optreden voor publiek kost mij zoveel schade, dat ik daar een streep door moet halen. Het is niet alleen dat optreden, maar daar komt, behalve de reis, zoveel meer bij kijken. Zondag 18 december, cd – presentatie De Pensionado’s, wordt dan ook mijn allerlaatste live optreden. Bekijk het interview dat wij met De Pensionados hebben gegeven op het uitbrengen van ons eerste en laatste album en een toelichting op mijn allerlaatste live-optreden;

 

De Pensionado’s presenteren debuutalbum ‘Odi Profanum’!
Bennie Jolink en Alan Gascoigne opnieuw verenigd op podium en plaat

Op 18 december a.s. presenteren De Pensionado’s hun eerste en laatste album ‘ Odi Profanum in Witkamp te Laren. Dit album betekent een hereniging van voormalig Normaal-leden Bennie Jolink en Alan Gascoigne. Sanne Hans en Willem Terhorst zijn de muzikale gasten bij deze cd-presentatie.

‘Odi Profanum’ telt twaalf nummers, waaronder twee covers. Naast Jolink en Gascoigne bestaat de band uit Ernst Wernicke (zang/bas), Stef Geurtzen (zang/gitaar) en Bennie Migchelbrink (zang/drums). “De Pensionado’s doet alles kalm an. Ok ’t maken van disse plaat hef negen moand gekost, moar wi-j hebt der net zo völ plezier an beleaft as an ’t maken van een kind. De bevalling kostte gin pien, het was alleen moar feest!”, laten de bandleden weten.

Voorprogramma: Traveling Wilburys NL
De Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep uit Jeff Lyne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De gezamenlijke liefde voor deze band bracht enkele leden van Poor John en The Heinoos op het idee deze prachtige nummers weer nieuw leven in te blazen en er juist wel mee op te treden.

De Pensionado’s – cd presentatie ‘Odi Profanum’
Voorprogramma: Traveling Wilburys NL
Locatie: Witkamp Laren (Gld)
Datum: 18 december 2016
Zaal open: 15:00 uur
Entree € 10,00

Kaarten? Https://tickets.feestfabriek.nl/DePensionados