Nieuwe single Dana Winner

dana-winner-de-liefde-wint-aVan de bestseller “PUUR DELUXE”  van Dana Winner komt een heruitgave, inclusief 8 Engelstalige bonus tracks en de nieuwe single  “De Liefde Wint Altijd”, een samenwerking met Herman Van Rompuy. Vanaf vandaag brengt Dana Winner een luxe-editie van haar erg succesvolle album PUUR op de markt. De zangeres verwent haar fans met vertalingen en bewerkingen van bestaande liedjes, maar het album zal ook een opvallend nagelnieuw nummer tellen.

 

Het album PUUR dat Dana in de lente van dit jaar uitbracht, was een schot in de roos. De plaat was meteen goed voor goud en kwam vanuit het niets binnen op nummer 1 in de album top 200. PUUR leverde Dana afgelopen zomer ook de Zomerhit-award voor ‘beste zangeres’ op. Het album PUUR DELUXE, dat vanaf 17 november te verkrijgen is, bevat naast de 17 prachtige songs van PUUR een bonus-cd met maar liefst 9 extra nummers. Dana heeft ervoor gekozen om voor haar fans Engelse vertalingen te maken van vijf van de mooiste PUUR-liedjes. Het gaat over Weer verder gaan (Forever you and me), Ik laat je nu maar gaan (It’s time to let you go), Zondagskind (The lucky one), De man van mijn dromen (The man of my dreams), en En de wind die waait (And the wind still blows).

Daarnaast staan er op deze PUUR DELUXE ook de tv-versies van 3 schitterende songs. Dana’s gesmaakte interpretatie van Make You Feel My Love komt uit het programma 2 Meisjes op het Strand, terwijl Let me be your song (dat nog niet eerder op plaat verscheen) en Through before we started door Dana in het VTM-programma Liefde Voor Muziek gezongen werden.

En omdat ze van haar platenfirma Universal Music de kans kreeg om op deze DELUXE versie ook een gloednieuw nummer te zetten, wou Dana iets speciaals doen.

 

 

De aanslagen van 22 maart in het metrostation Maalbeek en de luchthaven van Zaventem hebben namelijk een diepe indruk op haar gemaakt. Als zangeres kan Dana maar één wapen inzetten tegen die waanzin van blind terrorisme en dat is haar stem. Daarom heeft ze het nummer De liefde wint altijd gemaakt. In dit liedje kijkt ze terug op de tragische gebeurtenissen bij ons en in de rest van de wereld, maar tegelijk draagt ze de belangrijke boodschap uit dat de terreur ons dan wel kan bedreigen, maar dat het de liefde is die uiteindelijk wint.

Omdat Dana die boodschap onder een zo breed mogelijke aandacht wil brengen, heeft ze samengewerkt met een onverwachte naam. Geen collega-artiest, maar iemand die in de hele wereld erg bekend is. Een persoon die zich volledig schaart achter de boodschap van het nummer, maar tegelijk iemand waarvan je niet meteen verwacht dat hij zijn stem zou lenen voor een liedje.

Dana heeft de eer gehad om voor De liefde wint altijd te mogen samenwerken met niemand minder dan Herman Van Rompuy, een van Belgiës belangrijkste politici van de afgelopen decennia en President van Europa van 2009 tot 2014. “Ik heb lang nagedacht over een geschikte naam”, vertelt Dana. “Het moest iemand zijn die niet alleen voor honderd procent achter de boodschap van het nummer staat, maar er ook een extra dimensie aan toevoegt. Een geloofwaardig persoon dus. Als ik het zou zingen met een andere zanger of zangeres, dan was het toch meer het zoveelste duet van twee artiesten geworden. Ik kon het ook vragen aan een acteur of actrice, maar dan ontbrak toch die extra dimensie.”

Toen kreeg Dana het idee om haar nummer voor te leggen aan Herman Van Rompuy, als eerste president van Europa een symbolische figuur. “Hij was de geschikte persoon om de boodschap van het liedje De liefde wint altijd te verspreiden”, legt Dana uit. “Meneer Van Rompuy heeft jarenlang in zijn functie de landen van de EU én de mensen van de EU moeten verbinden. Bovendien werkt hij vlakbij één van de plaatsen waar een aanslag gebeurde. Toen tijdens een lang en intens gesprek duidelijk werd dat hij achter de boodschap van het lied stond, vielen de puzzelstukken op hun plaats en was de samenwerking een feit.”

In De Liefde wint altijd spreekt Herman Van Rompuy de slotparlando in. “Ik heb onmiddellijk toegezegd om aan het project mee te werken”, aldus de voormalige Europese president, “omdat ik mij nog altijd niet kan realiseren dat in het metrostation Maalbeek, waar ik honderden keren geweest ben en nog altijd kom, zoveel mensen een zinloze en wreedaardige dood gestorven zijn. En wat mij vooral aanspreekt in het lied, is dat het enige antwoord op terreur en haat de liefde is… de liefde in al haar vormen. Die boodschap wordt uitgedragen in het lied. Eigenlijk is de liefde in alle vormen iets wat ons overeind houdt, iets wat ons over moeilijke tijden heen brengt.”

De nieuwe single De liefde wint altijd is digitaal te verkrijgen vanaf donderdag 17 november:
Spotify
iTunes
AppleMusic
Youtube

Het album PUUR DELUXE is digitaal te verkrijgen vanaf donderdag 17 november en vanaf 18 november is het te koop als fysiek album.
Spotify
iTunes
AppleMusic
Bol.com