MICHAEL OOMEN – IK DROOM

michael-oomen-ik-droomDe microfoon was op zeer jeugdige leeftijd al de beste vriend van de in 1972 geboren volkszanger Michael Oomen. Al snel wordt het podium zijn tweede thuis nadat hij talentenjachten is gaan volgen en in 2001 zijn eerste boeking als zanger in de wacht sleepte. Inmiddels heeft deze geboren Utrechter een gevarieerd repertoire weten op te bouwen; Van Hollandse meezingers tot dance classics, ballades, rock ’n roll en popsongs.

 

Michael staat op bedrijfsfeesten, bruiloften, in kroegen, hij geeft dinerconcerten, stond in het voorprogramma van René Froger, deelde de podia met namen als Wolter Kroes en Marianne Weber en daarnaast was hij special guest op het huwelijk van Yolanthe en Wesley Sneijder. In 2009 verscheen zijn debuutalbum ‘Laat me’ en sindsdien leverde hij singles aan de Nederlandstalige markt af waaronder; ‘De liefste in m’n leven’, ‘Wereldvrouw’, ‘Alleen Voor Jou’ en ‘Hoe mooi kan het zijn’.

Zijn nieuwe single ‘Ik droom’ uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is gemaakt op muziek van ‘Come Fly With Me’ dat Frank Sinatra in 1957 op het vinyl liet persen. Een voor Michael totaal andere sound dus dan zijn voorgaande single. En als je stiekem diep in het hart kijkt van de zanger is dit het repertoire waar hij veel liefde voor heeft: “Ik ben erg enthousiast over de nieuwe single, zeker omdat het echt een sound is waar ik zelf erg gek op ben, namelijk big band”, zo legt de Utrechter uit die met deze single voor het eerst samenwerkt met Wescur en Frank Verkooyen: “Wescur is een fris en jong bedrijf die fantastische producten maakt in de vorm van mooie videoclips. Frank is verantwoordelijk voor het arrangement en het produceren van de single. De planning is dat we zeker nog 2 singels op gaan nemen bij Frank en misschien wel gaan voor een heel album, kortom, een leuke en spannende tijd gaan we tegemoet”, aldus Michael Oomen!