Meer ‘Red’ bij Symphonica in Rosso.

simply-red-symhOp 25 oktober zal de Britse band Simply Red samen met Guido’s Orchestra de Ziggo Dome rood doen kleuren met Symphonica in Rosso. In 2006 ging de eerste editie van Symphonica in Rosso succesvol van start met Marco Borsato. De geliefde zanger stond maar liefst tien keer in een uitverkocht GelreDome in Arnhem en brak hiermee alle records. Vanaf 2013 vinden alle concerten plaats in Ziggo Dome, Amsterdam.

 

Simply Red brak door in 1985, met ‘Money’s Too Tight to Mention’ van het soulvolle debuutalbum Picture Book. Voor volgende albums haalde de band ook invloeden uit de funk, reggae, jazz en dance, zonder haar onmiskenbare eigen sound te verliezen. “Je kunt je ogen dicht doen en naar een willekeurige opname van ons luisteren en je weet meteen wie het is”, zegt zanger Mick Hucknall. “Dat is een aspect van onze carrière waar ik erg trots op ben.”. Simply Red verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. De band heeft een tijdloze reeks songs afgeleverd, waaronder de hits ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Stars’ en ‘Sunrise’.

 

De tiende editie van Symphonica in Rosso is dus in handen van Simply Red. Zij zullen onder begeleiding van Guido’s Orchestra de Ziggo Dome doen rood kleuren. Ook worden er nog gastartiesten toegevoegd. Die worden op een later moment bekendgemaakt. De kaartverkoop is gestart via www.ticketmaster.nl.

 

Historie;

In 2006 ging de eerste editie van Symphonica in Rosso succesvol van start metMarco Borsato. In 2007 nam Paul de Leeuw het stokje over van Marco Borsato en maakte er eveneens een spectaculaire entertainmentshow van. Na twee nationale sterren was het in 2008 de beurt aan wereldster Lionel Richie. Lionel veroverde onze harten en raakte ons met zijn charismatische stem en energieke performance.

De vierde editie van Symphonica in Rosso met Diana Ross ging bijna niet door vanwege het faillissement van The Entertainment Group, maar gelukkig stond dankzij het ingrijpen van Marco Borsato en Mojo Concerts de diva uiteindelijk alsnog te stralen op het podium. De jubileumeditie van Symphonica in Rosso 2010 bood ruimte aan een echte wereldster: Sting. Nick & Simon waren in oktober 2011 de hoofdartiesten van de zesde editie van Symphonica in Rosso.

In oktober 2012 kwam Doe Maar, de populairste band die Nederland ooit gekend heeft, nogmaals bij elkaar voor vier onvergetelijke avonden in het GelreDome Symphonica in Rosso 2013 was een bijzondere editie die zowel in GelreDome als Ziggo Dome plaatsvond. Hoofdgast was een van de meest succesvolle Nederlandse zangeressen ooit, Anouk.

2015 en 2016; MARCO BORSATO, Waar Marco eerst nog hoopte op een reeks van vier concerten, werden het er uiteindelijk maar liefst twaalf! Meer dan 200.000 enthousiaste fans zagen een fantastische show.

 

Bron & foto credits; Symphonica in Rosso