Maribelle wordt bezongen door Monica West

monica-west-foto-frontontwerp-maribelleHet verlangen om zangeres te worden kreeg bij Monica West voor het eerste gestalte, toen ze op 15 jarige leeftijd op het 50 jarig huwelijksfeest van haar grootouders mee mocht zingen met de band die daar speelde. Ze had de smaak meteen te pakken en toen de “ The Rene Five” op zoek was naar een zangeres solliciteerde ze en werd ook direct aangenomen.

 

Met deze ervaring op zak formeerde ze op 16 jarige leeftijd haar eigen band “Monique and the Sensations” in 1976 gewijzigd in “ Flame” Een semi professioneel top 40 orkest dat op vele ( inter) nationale podia optredens verzorgde. In 1983 werd in de studio van Anne Doedens te Eelde een piratennummer vastgelegd. Als fervent country liefhebber had ze het nummer D.I.V.O.R.C.E. gekozen en daarop zelf een Nederlandse telst geschreven. Wie kent niet het nummer S.C.H.E.I.D.I.N.G. Het nummer werd plat gedraaid door de piraten en was vele weken nummer 1 bij de Hitlijst van Adje Roland. Naast de radio was ze ook regelmatig te gast bij o.a. Op volle Toeren. Er kwam een opvolger die misschien nog wel bekender werd want “ The coat of many colours” van Dolly Parton werd door Monica omgedoopt tot “ De Regenboogmantel” . Vele singles en albums verder is Monica nog steeds actief en veel gevraagd en is haar liefde voor de country muziek gebleven want ze schreef wederom een Nederlandse tekst bij een dijk van een countrynummer en dat nummer is op single verschenen. MARIBELLE is de titel en geeft aan dat over de muziek van Monica West gerust gezegd kan worden “ Eeuwig houdbaar”