Marc Didden komt met ‘Liefhebben’

marcdiddenliefhebbenwebsiteMarc Didden heeft de afgelopen jaren de liedjes ‘Heële’, ‘Wij’ en ‘Mensen met Kloten’ uitgebracht. Het was even een jaar stil rondom hem, maar nu is hij terug met het lied ‘Liefhebben’. Een lied over een man die verliefd is op een vrouw en dit uit in dichterlijke bewoordingen met veel beeldspraak:

 

Ik wil een tattoo in je taille zijn
En voor jou een tekst in braille zijn
Ik wil de hemel in je hel zijn
En je lucky shot in ’t spel zijn

Ik wil je liefhebben
Ik wil en zal en blijf je Liefhebben

Marc heeft zelf de tekst geschreven en samen met zijn vaste componiste Rinie Houben de muziek gemaakt. Marc vertelt: “Deze keer ben ik met de tekst en een basale melodielijn naar Rinie toegegaan en zij concludeerde meteen dat ik iets in een 5/4-maat had bedacht. Iets wat niet onmogelijk was, maar niet vanzelfsprekend in de lichte muziek. Vervolgens heeft Rinie de compositie muzikaal uitgebreid en verrijkt. Er moest een gitarist bij worden gezocht en dat werd Henry Spiekerman van Weezelenburg. We hebben flink zitten kneden aan het lied, maar uiteindelijk hebben we samen het lied in één take opgenomen in de studio. Lekker live!”

Liedjes schrijven, zingen, het is en blijft een liefhebberij voor Marc naast zijn werk als decaan op het Charlemagne College Eijkhagen in Landgraaf. Liefhebber is hij ook van het Nederlandse lied en hij vindt het geweldig dat er weer een opleving is van het zingen en schrijven in de eigen taal. Zelf luistert hij graag naar de teksten van Ilja Leonard Pfeijffer (Ellen ten Damme), maar ook de liedjes van  cabaretduo Yentl en De Boer en het werk van tekstdichter Jurrian van Dongen vindt hij prachtig. “De wereld wordt steeds mondialer, maar je merkt ook dat er steeds meer behoefte is aan gedachten en gevoelens in de eigen taal en we hebben een mooie taal, dus laten we die dan ook daarvoor gebruiken,” aldus Marc.

Net als bij zijn vorige producties heeft hij ook bij ‘Liefhebben’ een clip gemaakt samen met Raymond van Hoorn van Unique Photo Video. De clip is opgenomen in het mooie Hoensbroek rondom het kasteel en het naastgelegen natuurgebied en staat op YouTube. Het lied is vanaf half november 2016 te beluisteren via Spotify, Deezer, iTunes en Downloadmusic.nl.