Eerste album TOKYO ROOZ

tokyo roozTokyo Rooz is een countryduo bestaande Ron Lieberton en zijn vrouw Henny Kalalo, geen onbekende namen in de muziekbranche. Henny werd geboren in Indonesië en verhuisde in 1965 naar Limburg. Haar vader was een groot bewonderaar van Jim Reeves, Buck Owens, Skeeter Davis en andere countrygrootheden. Henny zong graag met de plaatjes mee en kwam terecht in allerlei orkestjes.

Zo was ze zangeres bij de Goldwings en vervolgens zangeres bij de band Crossroad. Bij de band Crossroad viel Ron Lieberton in als bassist en al snel ontstond er een harmonie die al snel meer dan alleen muzikaal werd.

Ron had op dat moment al een uitgebreide muzikale carrière achter de rug. Hij speelde bij Long Tall Earny & The Shakers, The Liberators en Vandale, oogstte internationale successen met Zinatra en was lid van de Schintaler. Hij studeerde klassiek piano, kreeg basgitaarles van de bassist van Don McLean en deed een conservatoriumopleiding. Na de Zinatra-periode werkte Ron als assistent technicus en technicus in de Wissel-oordstudio’s in Hilversum en vervolgens in Weert in de Telstarstudio’s van 1992 tot 2009. Hierna bouwde Ron zijn eigen studio in Schalbruch, de meest westelijke plaats van Duitsland op de grens met Susteren.
Ron en Henny treden op als duo en hebben grote successen met de countrymedleys in Duitsland. Zo mocht het duo in maart 2016 de Fachmedienpreis 2016 als beste internationale countryduo in ontvangst nemen. Ook Nederland en België lopen nu warm voor Tokyo Rooz. Tokyo Rooz beschikt over een gevarieerde setlist met bekende nummers uit de jaren 60, 70 en 80 die ze in een eigen jasje hebben gestoken. ‘Jambalaya’, ‘Send me the pillow you dream of’, ‘Blanket on the ground’, het zijn maar drie van de vele evergreens die opnieuw tot leven komen dankzij het zangduo Tokyo Rooz. Het optreden begint met een pakkende versie van “Bad moon rising”, waarna Henny en Ron de aandacht vast houden tot de laatste noot van hun optreden.

Hun eerste album: Wildflowers – Tokyo Rooz is opgenomen in hun eigen studio in Schalbruch, met medewerking van een keur aan bekende Nederlandse countrymusici, Joost van Es (viool), Dick van Altena (akoestische gitaar) en een begeleidende band bestaande uit Ronald Jeurissen (slagwerk), Otto Tuasuun (gitaar), Johan Janssen (pedaalsteelgitaar) en Richard Visser (toetsen). Met deze samenstelling willen ze, naast het optreden als duo, ook gaan optreden.