De deur staat open van Café de Hemel ; Henk Wijngaard ft Dick Altena

henk-w-en-dick-aOp het 12 tracks tellende album ‘Hoe die Zomer was, een lading nieuwe hits’ van Henk Wijngaard en op zijn jubileum-album ‘De allergrootste successen van Wijngaard, staat naast zijn onlangs verschenen hit ‘Hoe die zomer was’ ook het rustige countrynummer ‘Café de Hemel’.

Vanwege de vele positieve reacties uit het land is besloten om dit lied op single uit te brengen vergezeld van een bijzondere spannende clip , opgenomen door Patchanka Oosterhuis.

Henk ging voor het album een samenwerking aan met tekstschrijver Dick van Altena en producer Hans Vrolijks. ‘Elk jaar komt er wel een nieuwe single van mij uit. Dat is dan weer een liedje van een oud album van 10 of 15 jaar geleden. Ik wilde weer eens iets nieuws uitbrengen en vroeg aan mijn goede vriend Dick van Altena of hij een aantal teksten wilde schrijven. ‘Cafe de Hemel’ is een liedje met een erg mooi verhaal. Het gaat over de ruimte achter de deur van Petrus, ergens hier ver vandaan aan het einde van de baan. Het is eigenlijk een duet geworden. ‘Dick zingt namelijk ook mee. Als ik naar het nummer luister, krijg ik gewoon kippenvel’ geeft Henk toe.

Bij Zalencentrum Spalink in Geesteren heeft Patchanka Oosterhuis de clip opgenomen. Unique Oosterhuis schreef het scenario en de regie lag in handen van hun vader Willie Oosterhuis. ‘Je ziet me lopen in een laantje met verdorde bomen en bladeren. Kleumend van de kou vervolg ik mijn weg door de harde wind. Dick staat met zijn gitaar en al spelend op zijn mondharmonica tegen een boom aan. Binnen zie profielen van bekende overleden sterren aan tafel zitten. Het is een erg spannende clip, aldus Henk.

Henk Wijngaard is exclusief te boeken bij Startup Events