Nieuwe single Stillmode.

stillmode-we-belongSTILLMODE; Een nieuwe act, maar met bákken ervaring. Dat is Stillmode, de band die voortkwam uit de pop/rockformatie KinKobra. Met een vers geluid en vernieuwde inzet gaat de groep onder leiding van frontman Pascal Molenaar met volle kracht vooruit, klaar om de wereld te veroveren. Wapenfeit: de aanstekelijke singles Outside World en Crazy Like No Other.

De band komt uit Gorinchem en bestaat naast Pascal Molenaar uit; Kevin Tsie, Nick Hol en Erik Sterk.

 

De nieuwe single van Stillmode heet ‘We belong’, bekijk de clip;

 

‘Uit de cocon die KinKobra was, verrijst nu de vlinder Stillmode.’ Op die poëtische manier verwoordt zanger Pascal het ontstaan van zijn nieuwe band – en beter hadden we het niet kunnen zeggen. De groep heeft haar vleugels gevonden en kijkt met frisse zin naar de toekomst, zónder de prachtige ervaringen als ‘rups’ te vergeten.

Toen was het tijd voor de volgende stap. ‘Dit is een echte bandjes-band’, benadrukt de frontman. “Gezamenlijk gaan we een frisse start maken. Werken we aan een nieuwe stijl, nieuwe ideeën en boosten we onze inzet.”

En het overtuigende begin was er: de single Outside World, waarvoor de band samenwerkte met topproducer Arno Krabman (Within Temptation, Waylon, Niels Geusebroek). Met een flinke snuf Jack White, een scheutje Placebo, wat druppels Prince en vooral de eigenschap om als oorwurm in je hoofd te kruipen. Dat heet hitpotentie, zeggen kenners. Aan de inzet van Stillmode zal het niet liggen. ‘Deze band is de serieuze, nóg ambitieuzere versie van KinKobra’, bevestigt Pascal. ‘We gaan proberen zo ver mogelijk te komen. De wereld veroveren’, lacht hij. ‘Maar vooral: zoveel mogelijk spelen. Festivals, eigen shows, en natuurlijk veel nieuwe muziek blijven maken. Grenzen zijn er niet.’ Outside World werd opgepikt door Radio Veronica en draait al sinds november 2015 mee in de playlist. Momenteel werkt de band met Krabman aan een eerste EP. De nieuwe single Crazy Like No Other is zojuist ge-released en is binnen no time verkozen tot Radio NPO 2 popsong. Zowel op Radio Veronica als Radio NPO 2 komt de krachtige nieuwe single langs in de playlist. In mei is bekend gemaakt dat Stillmode ook zal deelnemen aan de Popronde, die later dit jaar zal plaatsvinden.

Nog een paar Still’s die de huidige Mode van Stillmode bepalen:
De voorloper van Stillmode werd opgericht in 2007 en bracht pop/rock die snel zijn vruchten afwierp. De eerste EP werd opgepikt door 3FM-dj Annemieke Schollaardt, die hen een eerste boost gaf. Maar er waren er meer: de band won het Demo Duel bij Radio 538 (plus bijbehorende airplay voor single I’ll Die 4 Thin) en de eerste Red Bull Bedroom Jam, trad op bij Eric Corton voor diens Cortonville én in zijn 3FM-programma That’s Live – waar single Guns ‘N Bunnies meteen ‘Knock Yourself Out Plaat’ werd. Ze brachten EPs en twee albums uit, verzorgden voorprogramma’s voor onder meer Triggerfinger, Anathema en The Pretty Reckless en speelden in die hoedanigheid in uitverkochte zalen als de Melkweg, 013 en Oosterpoort, maar ook op het Sziget festival.

Muzikaal liggen bij Stillmode alle kansen weer open. Pascal, verantwoordelijk voor de nummers, noemt als eigen invloeden 70s en 80s muziek. Hij luistert naar een breed scala aan genres en houdt zijn oren open voor alles wat zijn muziek naar een hoger niveau kan tillen
Hou ze in de gaten: Stillmode is voortaan de naam!