Slogan Zwarte Cross is songtitel ExxBenT.

exxbentOnlangs maakten we al bekend dat ‘Vaak bu-j te bang!’  de slogan is voor de Zwarte Cross van volgend jaar. Afgelopen jaar stond de band ExxBenT op enkele podia’s bij de Zwarte Cross. Deze band heeft een nummer met de songtitel ‘Vaak Bu-j te Bange’. De band ExxBenT gaat begin volgend jaar de studio in bij Dick Kemper, om nog enkele nummers meer op te gaan nemen. We horen vast snel meer over hun!

 

 

Slogan Zwarte Cross 2017: Vaak bu-j te bang!
Vrij vertaald betekent onze slogan zoveel als: ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!’ Angst lijkt de laatste tijd te vaak de norm: angst voor aanslagen, angst om je baan te verliezen, angst voor inflatie, angst voor het onbekende, angst om besluiten te nemen, angst voor buitenlanders, angst voor binnenlanders, angst dat iemand je laat schrikken (boeh!), angst om kinderen zonder fluorescerend hesje een bospad met rubber tegels over te laten steken, angst om angstig te zijn… Weet je wat? Fuck die angst! De Zwarte Cross promoveert dit magische mantra tot de slogan van de editie van 2017 en hoopt dat het zal uitgroeien tot de lijfspreuk van alle duizenden Zwarte Crossers. Vaak bu-j te bang!

De Zwarte Cross 2017 is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

 

https://www.youtube.com/watch?v=78i4xlFBh1g

 

ExxBenT klaar om Oost-Nederland te veroveren

,,Dialectteksten, veel show en een vleugje ongein”

HAAKSBERGEN – Het zijn stuk voor stuk doorgewinterde rockers die het klappen van de zweep kennen. „Sterker, sommigen lopen nog altijd met de striemen op hun rug, haha,”, zegt Harry Mol. Nadat hij jarenlang op pad ging met de Oxx Band is er nu een vervolg op deze roemruchte
dialectformatie: ExxBenT.

Gitarist Harry Mol, alias von Schmoll, heeft tijdens zijn jarenlange dienstverband bij de Oxx Band alle uithoeken van Oost-Nederland gezien. De band met dialectteksten, die meerdere cd’s heeft uitgebracht, maakte furore met uitbundige optredens: inclusief kettingzagen, vuurspuugshows en
strippende dames.

Na een kleine dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op. „Maar zoals zo vaak”, zegt Harry Mol, „kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan. Het begon weer te kriebelen.”

Daarop begon een speurtocht naar nieuwe muzikanten. „En die zijn gevonden”, zegt Harry Mol. Robbert de Herder, alias Bassie, op bas, die eerder met Sixpack op het podium stond, drummer Wilco Zoethout, alias d’n Zuuten – bekend van Bull-It en Chaingang, en een tijdje later werd dit trio aangevuld door; zanger Henri ter Braak, alias Broak – die ook nog in de band Whotnix speelt, en gitarist Melvin Eenink, alias Sjefke – een jonge hond uit Halle die zeker z’n mannetje staat tussen de „oude rotten”. Hele ervaren jongens, met allemaal hetzelfde doel voor ogen: strakke muziek met dialectteksten met veel show en een vleugje ongein.”

De afgelopen maanden dook de nieuwe formatie de oefenruimte in. „Er zullen heus nog wel enkele Oxx-klassiekers voorbij komen, maar voor de rest timmeren we zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg. Het vizier is duidelijk op de toekomst gericht.”, zegt Broak.

Voor de komende tijd staan er meerdere optredens in de agenda. „Daarbij zullen we dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Maar voor de rest willen we vooral met nieuw werk aan de weg timmeren. Was de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met ExxBenT koesteren we dezelfde ambities, maar dan in een ander jasje.”

Onderste tekst; – Jan Colijn –