SBS6 compenseert stemmers The Next Boy Girl Band

boy girl band sbs6In The Next Boy/Girl Band, de nieuwe talentenjacht van SBS6, dat gepresenteerd werd door Nicolette van Dam en Tim Douwsma, is gisteren de finale gezongen. 4U ging met de winst naar huis.  In het programma namen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. De één creëert een nieuwe boyband en de ander richt zich op de beste girlband. In de finale bleven 4 heren over in de boyband, dat de naam 4U kreeg en werd de girlband een groep van 5 dames met de naam GRLBND.

 

 

De Telegraaf laat zojuist het volgende weten;

SBS6 gaat de kijkers die tijdens de finale van The Next Boy/Girl Band op de meidengroep GRLBND hebben gestemd voor hun kosten compenseren. Vrijdagavond regende het op sociale media boze reacties omdat het programma anders verliep dan was aangekondigd.

,,We willen niet dat de kijkers een vervelend gevoel overhouden aan de finale. Hoe we hen gaan compenseren, laten we zo snel mogelijk weten”, zegt een woordvoerder van SBS6.

Het publiek kon via sms (90 cent per bericht) laten weten welke bandleden zij graag wilden behouden. Bij jongensband 4U besloot de verantwoordelijke platenmaatschappij 8ball dat Jeronimo, die niet in de ’safe-zone’ zat, de groep moest verlaten. John Ewbank, die namens platenmaatschappij Universal de meidenband selecteert en klaarstoomt, koos ervoor om niemand naar huis te sturen. Kijkers voelden zich bekocht en hadden het gevoel dat ze voor niets hebben gestemd.

SBS6 sprak vrijdagavond al tegen dat er sprake zou zijn van boze opzet. „Het is een spontane actie geweest van John Ewbank en aangezien het programma live wordt uitgezonden, kunnen we er niets meer aan doen. John stelt dat de platenmaatschappij door moet met de band en dat die formatie minder is als iemand weg gaat”, aldus de zegsman van de zender.

Inmiddels heeft John Ewbank aangeboden een deel van de kosten voor zijn rekening te nemen.

Boyband 4U won de finale. Het programma had 650.000 kijkers.