Rudy Meyns maakt cover La Dolce Vita.

rudy-meynsRudy Meyns staat dit jaar 25 jaar als zanger en presentator op de planken en dat werd dit voorjaar reeds gevierd met een mooi verzamelalbum ‘Een Tevreden man’, waarop 19 liedjes uit zijn single repertoire staan.  Nu is hij klaar voor een nieuwe single en koos deze nazomer voor de jaren ’80-hit ‘La Dolce Vita’ van Ryan Paris.

 

De aanstekelijke melodie en het Italo-disco ritme ligt bij iedereen in het collectief geheugen. Na zoveel tijd is het moment aangebroken om er een hedendaagse versie van te maken waarbij de originele types synthesizers opnieuw werden gebruikt om zo de sfeer van toen te bewaren.

Arrangeur Filip Martens (Phil Sterman & Cook) maakte er opnieuw een meesterwerkje van. De tekst schreef Rudy zoals steeds, zelf. Het vlotte radionummer zal het wellicht ook goed doen bij de optredens die er dit najaar aankomen. Zo kan Rudy in oktober en november het voorprogramma verzorgen van de show ‘Jan & Anny met 40 jaar BZN hits’.
Hiermee zet hij ongetwijfeld opnieuw een goede stap in zijn carrière.