Roberto van Baal verlengt de zomer.

roberto-baal-zomerNu de zomer voorbij is, brengt Roberto van Baal een single met zomerse klanken. ‘Als je lacht’ moet de zomer verlengen, nu de vakantie net voorbij is en het weer kouder wordt. In de herfstperiode een zomerse single brengen is voor Roberto spannend. “Ik vind vooral de zomerse klanken heel gedurfd, juist nu de zomer voorbij is”, aldus de zanger.

 

‘Als je lacht’ is niet een single over de zomer, maar kan je wel het zomerse gevoel geven. “De mensen zijn weer aan het werk en het weer wordt weer slechter, met deze single verleng ik de zomer”, lacht Roberto.

‘Als je lacht’ is een vrolijk en vlot nummer. Dat hoort ook bij Roberto van Baal, omdat de zanger zelf ook heel vrolijk is. “Ik ben zelf altijd vrolijk en ik lach bijna altijd”, verklaart de zanger. Hij was helemaal vrolijk toen hij hoorde dat Edwin van Hoevelaak met hem wilde werken. “Dit heb ik gedaan omdat hij een vakman is en hij is niet voor niets een van de grootste producers van Nederland”, aldus de Arnhemmer. Van Hoevelaak heeft de vrije hand gekregen wat betreft tekst en muziek. Dit resulteerde in ‘Als je lacht’.