Nieuwe single Duo Espada.

duo-espada-eensDuo Espada brengt eens in de één á twee jaar een nieuwe single uit. De nieuwe single ‘Eens’ heeft een schlager-insteek. Dit is nieuw voor het duo dat al jaren bezig is en af en toe optreedt. Duo Espada bestaat uit Henk en Siska. Siska heeft destijds een hit gehad met ‘Zilveren ster’ en is later bij Espada gekomen. Vanaf 1979 is Henk al nauw betrokken geweest bij Espada als drummer.

 

Sinds zij samen optreden, heten de formatie Duo Espada.

In deze samenstelling hebben ze al diverse nummers uitgebracht. ‘2 kanten’, ‘Alles wat ik wil’, ‘Zo’n verlangen’, ‘Duizend keer’, zijn voorbeelden hiervan. Nu wordt ‘Eens’ hieraan toegevoegd. Alle liedjes neigen naar de piratenmuziek, maar ‘Eens’ bevat ook een heuse schlager-insteek.

De nieuwe single is, net als alle andere, geschreven door Siska. Graag zou Duo Espada met ‘Eens’ weer eens een hitje willen scoren, net als vroeger. “We zetten door”, vertelt Henk.