MARTIEN BUIJKS LANCEERT GEZELLIGE FOXTROT

martien-rosalina‘Achter het roer’ was in 2012 de debuutsingle van Martien Buijks die in het dagelijks leven daadwerkelijk achter het roer is te vinden van zijn binnenvaartschip. De 34-jarige zanger uit Raamsdonksveer die in André Hazes en Frans Duijts zijn grote voorbeelden ziet, kwam door zijn vader in de scheepvaart terecht. Van hem leerde hij dan ook het vak waardoor Martien sinds 2008 als zelfstandige actief is op de vaart.

 

“De mensen vermaken met mijn optredens en lekker zingen is naast het varen wat ik ontzettend graag doe”, zo laat de Brabander weten over zijn tweede passie. Nadat hij zijn eerste single ‘Achter het roer’ opdroeg aan zijn inmiddels overleden vader, pakte Martien door met de opvolgers ‘Nooit wil ik van jou vandaan’ en ‘Waarom’ welke beiden prima zijn opgepikt door zowel publiek als de media. Niet voor niets werd destijds al van de zingende schipper gezegd dat men nog veel meer van hem te horen zou gaan krijgen. En terecht!

 

Op 16 oktober jl. is de vierde single van Martien Buijks officieel gepresenteerd in de ‘Smaakmaker’ in Raamsdonksveer. Er waren gastoptredens van Amanda Humme, Robby Lee, Marloes van Ham, Zeeg van Seben en vele anderen, mede waardoor iedereen kan terugkijken op een geslaagd evenement. Martien heeft lang uitgekeken naar de presentatie: “Gewoon gas geven en het publiek vermaken, maar ik was uiteraard wel nerveus wat iedereen van mijn nieuwe single ‘Rosalina’ zou gaan vinden”, zo licht Martien toe. Nou de reacties waren uitermate positief over deze door André Kooiman geschreven, gecomponeerde en geproduceerde single. De gezellige foxtrot met gipsyinvloeden waarop Zonzo Basily de gitaarpartijen heeft ingespeeld, zal uitsluitend digitaal te verkrijgen zijn via de welbekende downloadportals en daarnaast is het nummer te streamen via HitsNL en Spotify. Plug en promotie van deze plaat zal worden verzorgd door Jolanda Clement van JC-Records/JC Event/JC-Travel.