LP box van Boudewijn de Groot.

boudewijn-de-groot-compleetAls eerbetoon aan Nederlands grootste singer-songwriter, verschijnt dit najaar ‘Boudewijn de Groot – Compleet’, een zeer gelimiteerde LP-box. De oplage is slechts 500 stuks. In die box zitten alle 12 studioalbums (waarvan enkele nog nooit eerder op vinyl verschenen) een extra LP met non-album tracks, een boek met persoonlijke verhalen en een gesigneerde foto.

18 november komt de box uit, maar is al te reserveren >  https://www.bol.com/nl/p/compleet/9200000064042165/?suggestionType=suggestedsearch

De muziek van Boudewijn de Groot heeft een ongekend grote impact op de Nederlandse popmuziek en cultuur gehad. De teksten, composities en arrangementen spreken nog steeds tot de verbeelding en zijn nog altijd van invloed op verschillende generaties muzikanten en tekstdichters. Boudewijn spreekt zelf over een relatief klein oeuvre dat hij heeft opgebouwd in ruim 50 jaar: 12 albums en 1 LP met nbon-album singles en b-kanten. Ook de albums die niet eerder op vinyl verschenen (‘Nieuwe Herfst’, ‘Het Eiland In De Verte’ en ‘Lage Landen’) zijn opnieuw gemastered voor deze uitgave. De Groot, die zelf groot vinylliefhebber is, vindt het fantastisch dat alles nu op vinyl wordt uitgebracht. Speciaal voor de box schreef hij per album een verhaal en signeerde hij een niet eerder gepubliceerde foto. “Ik luister als het even kan alle muziek via een koptelefoon, iets wat ik iedereen aanraadt die ‘Nacht En Ontij’ opzet. Licht uit en koptelefoon op, zodat het draaikolkeffect van de massale sabbatmuziek het best tot zijn recht komt”.

boudewijn-de-groot-compleet