Joki Beerendonk brengt een ontroerende single op de markt

joki-slaap-zacht-02-tekstOp 4 november 2016 speelt Joki Beerendonk in De Unie te Rotterdam haar 11de solovoorstelling ‘Naakt’. Joki brengt cabaret met de Amsterdamse tongval, dat vernieuwend, eigenwijs en innemend is.  Zij pelt de lagen van haar verleden en gaat op zoek naar de naakte waarheid. 13 mooie kleine liedjes afgewisseld met persoonlijke verhalen.

 

Thema’s als depressie, jeugdtrauma, heimwee naar Mokum, verslaving en de overgang worden niet geschuwd. Joki geeft zich bloot op het podium. Niet om te choqueren of als erotische diva, nee, als een ontluikend nieuw begin kruipend uit het ei om de vrouw die ze geworden is in al haar onvolmaaktheden te tonen.

Voor Joki Beerendonk (1965) is het als kind al duidelijk: zij wil mensen vermaken. Na de middelbare school wint zij een talentenjacht en gaat zij land in. Ze schrijft liedjes en luistert feesten op met haar optredens als Jordanese toiletjuffrouw of seventies chick en alles wat daar tussen zit. Joki is autodidact.

Naast haar theatershows in 2016 waarvan de eerste tien volledig uitverkocht waren komt deze sympathieke Amsterdamse ook met een nieuwe single op de markt en wat voor een. Een single die nu al veel besproken is.  “ Slaap Zacht” is de titel en heeft een tekst die binnenkomt bij de mensen.  Tijdens optredens is het muisstil als dit nummer ten gehore wordt gebracht en de mensen vroegen zich af waar het nummer verkrijgbaar is. Vanaf volgende week te downloaden via de legale download portals en te beluisteren via o.a. Spotify. Vanaf vandaag aan te vragen via je favoriete radiozender(s) en te bekijken via de diverse (clip) zenders.
” Slaap zacht” laat horen dat Joki Beerendonk  een naam is om te onthouden. Voor meer info  www.joki.nl