Frans Bauer bij RTV OOST.

frans-marita-dsc_3997a600dspVanmiddag was Frans Bauer in de studio van RTV OOST. Zijn nieuwste album ‘Geluk Hoop en Liefde’ behaalde een nummer 1 positie in de album top 100. Frans is gisteren begonnen aan een radiotour langs de diverse regionale zenders. Vanmiddag was het een enorm gezellige boel, bekijk de foto’s bij lees meer >

Frans Bauer: “RTV Oost draaide als één van de eersten mijn plaatjes

Frans Bauer is RTV Oost voor altijd dankbaar dat de regionale omroep één van de eerste radiostations was die zijn plaatjes draaide. Dat zei de Brabantse volkszanger dinsdagmiddag in de radio-uitzending: “Goeiemiddag Overijssel.” Bauer was hier om z’n nieuwe CD te promoten.

Bauer: “Oene Loonstra als eerste mijn plaatje”

Volgens Frans Bauer een album met louter levensliedjes die hij zelf allemaal heeft geschreven. “Ik weet nog dat in 1994 radio-Oost-presentator Oene Loonstra in Hilversum mijn plaatje: “Als sterren aan de hemel staan”, meenam en dat dit nummer als eerste gedraaid werd bij de regionale omroep.

Regionale fans bij Frans Bauer in studio

Frans Bauer komt daarom -naar eigen zeggen-graag naar het studiocomplex aan de Hazenweg in Hengelo. Er waren ook enkele fans naar de studio gekomen onder wie Gerrie uit Losser. Bauer: “Zij is zo’n beetje mijn grootste promotor uit deze streek. Gerrie is een schatje.”

Bauer wist zich ook nog te herinneren dat hij ooit bij RTV Oost te laat kwam omdat op de snelweg A1 vlak voor de afslag Hengelo een auto langs de kant stond met een lekke band. Bauer: “Ik heb die mevrouw toen eerst geholpen en zij wist niet wat zij zag. Dat vond ik wel grappig.”

 

frans-page-1dspfrans-page-2-dsp