Bijna 40 jaar De Havenzangers.

havenzangers 20 want als de zonDe Havenzangers werden opgericht in 1977. Niet alleen bekend in Nederland, maar ook heeft het duo in de Verenigde Staten en Canada getoerd. Bekende nummers zijn o.a.  Greetje uit de polder, Daar bij de waterkant, ’s Nachts na tweeën en natuurlijk Trouw niet voor je veertig bent. In 2007 gingen de zangers Henk Pleket en Willem Mulder solo verder. In 2008 begon Willem Mulder een nieuw duo samen met zijn zoon Wesley onder de naam Mulder & Mulder. Vader en zoon Mulder gingen in 2015 verder als de (nieuwe) Havenzangers onder de naam Havenzangers 2.0.

 

 

havenzangers-2-0-div

 

 

 

Willem Mulder

Willem Mulder wist vanaf zijn 4e levensjaar wat hij in zijn verdere leven wou gaan doen.

Hij wilde muziek maken en artiest worden. Hij kreeg van zijn ouders een accordeon, 1 van de mooiste instrumenten vond hij toen al. Willem kon geen noten lezen maar wat zijn gehoor oppikte kon hij feilloos na spelen. Vanaf zijn zesde levensjaar kreeg Willem les op accordeon en piano, hetgeen hem later goed van pas leek te komen toen hij zijn eerste band begon. De jaren daarop volgend zette Willem vele feesten op zijn kop. Op elf jarige leeftijd kwam dan eindelijk zijn eerste tv optreden in het Circus Boltini en werd Willem gevraagd om op te treden in de toen der tijd zeer bekende “Lach en een Traan show van Johnny Hoes.

Op 15 jarige leeftijd kwam Willem bij de Havenzangers, echter er was 1 probleem.Hij zat nog op school. Toen Willem samen met zijn vader een goed gesprek had gehad werd er toch besloten om de droom van Willem uit te laten komen.

Wesley Mulder

Met de Havenzangers heeft hij inmiddels vele hits op zijn naam staan; De klok van Arnemuiden, Trouw niet voor je 40 bent, de Countrydans, en de nummer 1 hit ’s Nachts na tweeën, Ze kregen 9 gouden en 5 platina platen, een Edison, een Gouden muziek cassette en Willem kreeg in 2003 een koninklijke onderscheiding “ Ridder in de Orde van Oranje Nassau”.

In de zomer van 2008 lanceerde hij samen met zijn zoon Wesley het nieuwe Feestduo Mulder&Mulder. Samen veroverden ze heel Nederland met hun feesthits Cheerio, BAM BAM, Holiday, In de Hemel Is Geen Bier, en de top tien hit Butterfly

Wesley Mulder is geboren op 19 januari 1988 in Apeldoorn. Het viel zijn ouders al snel op dat Wesley op jonge leeftijd al verzot was op dieren, te weten paarden. Toen Wesley op 8 jarige leeftijd zijn eerste pony kreeg was hij dan ook de koning te rijk.

Havenzangers 2.0

De jaren daarop volgend was Wesley dagelijks bezig om alle vrije uren na school aan zijn paarden te besteden. Hij bleek over talent te beschikken en na een aantal jaren succesvol dressuur te hebben gereden besloot Wesley In 2004 dat hij een carrière als spring ruiter wou. Dat talent werd in 2006 al snel opgemerkt door de stal van ruiter Gert Jan Bruggink. Gert Jan die overigens zelf zeer succesvol is in de springsport en in 2001 Europees kampioen werd nodigde Wesley uit om voor zijn stal te komen rijden.

In Juli 2008 won Wesley de derby van Almelo. Inmiddels rijd hij mee aan de top van de Internationale Springsport. Maar Wesley heeft meer talenten en het bloed kruipt altijd waar het niet gaan kan.