30e album Dick van Altena

dick-altena-golden-liesjes-hoesfotoDe nieuwe dialect CD van Dick van Altena ‘Golden Liesjes’ is uit, het is Dicks 7e streektaalalbum en zijn 30e (!!) in totaal.. De titel verwijst naar de appelsoort Golden Delicious, in de (Betuwse) volksmond ‘Golden Liesjes’. Het album staat weer bol van weemoed en nostalgie in liedjes als ‘Van veuren af oan’ en ‘Zilver oan de bome’

 

Uiteraard ontbreekt ook de humor niet: Dick vergelijkt de feestjes van vroeger met die van nu in het hilarische ‘Lêverwors’ en bezingt zijn vergeetachtigheid in ‘Dinges & Hoehietie’. De schijf opent met het pakkende ‘Blievde dan bij mien’ en sluit met het enige Nederlandstalige liedje op het album ‘Dag vandaag’ dat Dick schreef voor zijn kleinzoon.

 

Jubileum

In 2017 viert Dick van Altena zijn 40-jarig muziekjubileum met tal van activiteiten. Zo zijn er jubileumconcerten (mét ‘líve’ band), komt er uiteraard een album en wordt er momenteel gewerkt aan een documentaire over het muziekleven van Dick van Altena met de titel ‘Singer & Songs’. De eerste opnamen hiervoor zijn al gemaakt tijdens de diverse optredens, verder verlenen Ilse DeLange, Johan Derksen e.v.a. hun medewerking aan de docu.